detector.media
13.05.2013 13:11
Ще один суд за позовом голови банку «Союз» до «Экономических известий» проходить у закритому режимі
Ще один суд за позовом голови банку «Союз» до «Экономических известий» проходить у закритому режимі

Шевченківський районний суд міста Києва вирішив слухати справу за позовом голови правління КБ «Союз» и екс-віце-президента АБ «Родовід» Сергія Дядечка до засновника  і видавця газети «Экономические известия» ТОВ «Медіа Інвест Груп» у закритому режимі. Про це «Детектор медіа» розказав головний редактор «Экономических известий» Дмитро Горюнов.

 

За його словами, засідання 8 травня почалось на три години пізніше запланованого часу.

 

«Суддя одразу попросила вільних слухачів звільнити приміщення. На питання про причини такого прохання вона відповіла, що технічно не в змозі забезпечити присутність вільних слухачів (дійсно, сидячих місць там вистачало як раз чітко для трьох представників сторін, і в цілому приміщення було дуже тісним)», - розказав пан Горюнов.

 

Після цього, за його словами, журналісти запевнили суддю, що можуть постояти. Далі суддя попросила присутніх представитись.

 

«Я представився, на що суддя сказала, що якби сторони залучили мене в якості третьої сторони, то інша справа, а так в моїй присутності немає необхідності. Мої колеги-журналасті теж представилися, тоді суддя сказала, що журналісти повинні були заздалегідь узгодити свою присутність зі сторонами суду, особливо якщо є намір щось записувати чи фотографувати. Ми сказали, ще хотіли б лише бути присутніми на засіданні, але нас все одно попросили на вихід», - додав він.

 

Після цього журналісти були змушені піти і не змогли надалі слідкувати за перебігом засідання. Тому про закритий розгляд справи пан Горюнов дізнався вже від юристів.

 

Нагадаємо, аналогічне рішення про розгляд у закритому режимі суд прийняв у справі за позовом банку «Союз» до ТОВ «Медіа Інвест Груп».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», комерційний банк «Союз» звернувся до суду з позовом до видавця «Экономических известий» у зв'язку з передруком в інтернеті статті журналіста Юрія Бутусова про факти розкрадання коштів в АТ «Родовід Банк», що вийшла в газеті «Дзеркало тижня. Україна».  У ТОВ «Медіа Інвест Груп» вважають, що позов, поданий КБ «Союз» на суму 1 млн. грн. є тиском на ЗМІ і спробою обмежити свободу слова та право українців на інформацію.

 

16 квітня, стало відомо, що аналогічний позов на 1 млн. грн. до ТОВ «Медіа Інвест Груп» подав заступник голови правління КБ «Союз» и екс-віце-президент АБ «Родовід» Сергій Дядечко, ім'я якого згадувалось у статті «Дзеркало тижня. Україна».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY