detector.media
28.04.2013 09:23
Чечеринда: Ще тиждень-другий страйку, і ТВі може припинити своє існування
Чечеринда: Ще тиждень-другий страйку, і ТВі може припинити своє існування
Новий керівник інформаційного мовлення каналу просить колектив повернутися до роботи. І пояснює, що на переговори зі страйкарями немає часу
Керівник інформаційного мовлення каналу ТВі Єгор Чечеринда звернувся до колективу ТВі з проханням «допомогти разом продовжити відновлення повноцінного інформаційного мовлення». Про це він зазначив у блозі на сайті ТВі. 
 
«Головна наша цінність – це наші глядачі, які нині позбавлені можливості отримувати об’єктивну інформацію про події не лише в Україні, але й на самому ТВі», - написав пан Чечеринда.
 
У своїй публікації він відзначив, що страйкарями є «частинка» колективу ТВі, «43 особи зі 180-ти співробітників каналу», а його «ватажки» поширюють «неправдиву інформацію». Зокрема, провокатором пан Чечеринда вважає звільненого ведучого шоу «Проти ночі» Павла Шеремета. 
 
Найбільше новий керівник обурений тим, що пан Шеремет назвав його та Віталія Портникова «головними двигунами рейдерського захоплення».

«Я як новий керівник інформаційного мовлення телеканалу закликав колектив повернутися до виробництва бодай випусків новин, аби наші телеглядачі дізнавався про суперечливі події на каналі саме від його співробітників, а не у викладі каналу "Інтер"», - пише пан Чечеринда. Також він додає: «Я гарантував колективу, що першим сюжетом новин  має бути саме сюжет про події на ТВі. При цьому я був готовий надати випусковому редактору новин Романові Недзельському всю повноту влади при написанні та редагуванні цього сюжету, без втручання вищого керівництва. Про це я двічі чи тричі у вівторок і середу оголошував на зборах усього колективу... На жаль, мене тоді не почули, натомість розпочали страйк».
 
Щодо останнього випуску «Шустер live», де йшлося про конфлікт довкола ТВі, пан Чечеринда спростовує слова журналіста каналу Андрія Сайчука. Під час проекту він повідомив, що переговори з новим керівництвом ТВі не розпочинаються через те, що нове керівництво не готове гарантувати подальше незвільнення страйкарів і повернення на канал Павла Шеремета.
 
«Насправді переговори тричі не починалися вчора через те, що частина вимог, зокрема про звільнення Артема Шевченка чи Олега Радченка з посад, не знаходиться в компетенції нового керівництва, - пояснив пан Чечеринда. - Ми не можемо розпочинати безпредметні переговори заради процесу самих переговорів. На це просто немає часу. Ще тиждень-другий страйку і канал може припинити своє існування взагалі. І тоді ми всі разом із членами страйкому підемо на біржу праці»
 

Нагадаємо, 23 квітня журналісти та редактори ТВі оголосили про страйк до вирішення конфлікту між власниками. 24 квітня журналісти телеканалу ТВі створили осередок Незалежної медіапрофспілки на чолі з Мустафою Найємом і висунули свої вимоги.

 

В результаті стрійку журналістів ТВі не виходить в ефір у звичному режимі. Нове керівництво закликало колектив продовжити роботу в ефірі. Від початку наполягав на цьому і Єгор Чечеринда. .

 

Страйк журналістів ТВі підтримали НМПУ, МФЖ і ЄФЖ, рух «Стоп цензурі!» розцінює події на ТВі як цензуру та спробу тиску на інформаційну політику каналу. 
 
«Детектор медіа»  
Фото Володимира Герасимова 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY