detector.media
22.04.2013 16:07
Суд за позовом банку «Союз» до «Экономических известий» пройде у закритому режимі

22 квітня Господарський суд міста Києва вирішив слухати справу за позовом Комерційного банку «Союз» до засновника  і видавця газети «Экономические известия» ТОВ «Медіа Інвест Груп» у закритому режимі. Таке рішення ухвалила суддя Оксана Марченко, задовольнивши клопотання позивача.

 

На думку представників позивача, закритий режим слухання справи має запобігти поширенню недостовірної інформації, яка нібито мститься у матеріалах, які є предметом позову.

 

Натомість представники відповідача це заперечують і наголошують на тому, що стаття, через яку звернувся до суду позивач - «Покушение на Дядечко: попытка убить правду о краже 35 миллиардов», вже була опублікована у газеті «Дзеркало тижня. Україна», і підстав у закритих слуханнях (наприклад розголошення державної, комерційної чи службової інформації) не має.

 

Однак суддя задовольнила клопотання позивача.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», комерційний банк «Союз» звернувся до суду з позовом до видавця «Экономических известий» у зв'язку з передруком в інтернеті статті журналіста Юрія Бутусова про факти розкрадання коштів в АТ «Родовід Банк», що вийшла в газеті «Дзеркало тижня. Україна». 

 

У ТОВ «Медіа Інвест Груп» вважають, що позов, поданий КБ «Союз» на суму 1 млн. грн. є тиском на ЗМІ і спробою обмежити свободу слова та право українців на інформацію.

 

ТОВ «Медіа Інвест Груп» вважає його тиском ЗМІ та спробою обмежити свободу слова і право українців на інформацію. Тому з цього приводу звернулось до парламентського комітету з питань свободи слова та інформації, Комітету Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя, Вищої Ради Юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з проханням вжити заходів, відповідно до їх компетенції, для припинення та недопущення в майбутньому порушення прав і свобод громадян України і принципів судочинства, встановлених Конституцією України.

 

16 квітня, стало відомо, що аналогічний позов на 1 млн. грн. до ТОВ «Медіа Інвест Груп» подав заступник голови правління КБ «Союз» и екс-віце-президент АБ «Родовід» Сергій Дядечко, ім'я якого згадувалось у статті «Дзеркало тижня. Україна».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY