detector.media
19.03.2013 17:27
Віце-прем’єр Криму подав до суду на «Аргументы недели-Крым»
Віце-прем’єр Криму подав до суду на «Аргументы недели-Крым»

Перший віце-прем'єр-міністр Автономної республіки Крим  Павло Бурлаков подав до суду на інтернет-видання «Аргументы недели-Крым». Про це повідомляє Незалежна медіа профспілка України (НМПУ).

 

Видання отримало повістку Центрального суду Сімферополя. Розгляд справи запланований на 20 березня.

 

Пан Булгаков вимагає видалити з сайту «Аргументов недели-Крым» статтю журналістки Анни  Андрієвської «Общежитие как пристанище для крымских VIPов. История Павла Бурлакова», в якій розповідається, що пан Бурлаков зареєстрований за певною адресою в гуртожитку, але не живе там. Реєстрація у Криму дозволила політику-регіоналу взяти участь у виборах. Перший віце-прем'єр також вимагає надрукувати на місці вилученої  статті вибачення, яке забороняється видаляти з сайту протягом трьох місяців.

 

«У рішенні Європейського суду з прав людини у справі ""Газета по-воронежски" проти Росії" відзначено, що людина, стаючи політиком, перетворюється на більш відкриту і вразливу для критики особу. Такий підхід означає, що конфіденційну інформацію про політика можна поширювати без його згоди. Тому позов позбавлений смислу, виграти його можна лише в заангажованому суді», - переконаний юрист НМПУ і журналіст Олександр Тарасов.

 

Голова Незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов у Сімферополі зустрічався з Павлом Бурлаковим і вони дійшли думки, що цю проблему краще вирішити мирно. Однак, політик наполягав на тому, щоб редакція вибачилася перед ним. На прес-конференції Юрій Луканов заявив, що у випадку не знаходження компромісу медіа-профспілка захистить  члена організації Анну Андрієвську і видання в цілому. 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», перший віце-прем'єр-міністр Криму Павло Бурлаков подав у листопаді минулого року скаргу до прокуратури за фактом розголошення його особистих даних. Підставою для скарги чиновника також була опублікована виданням «Аргументи тижня - Крим» стаття «Общежитие как пристанище для крымских VIPов. История Павла Бурлакова», у якій йшлося про прописку чиновника.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY