detector.media
08.12.2012 13:38
Шустер пригадав Азарову цитату від 4 вересня
Під час зустрічі з Андрієм Курковим в.о. прем`єр-міністра вжив прізвище ведучого у множині

Під час ефіру «Шустер live» 7 грудня в ефірі Першого національного ведучий Савік Шустер запропонував в. о. прем`єр-міністра Миколі Азарову пояснити, що той мав на увазі, згадуючи його прізвище у контексті заяви щодо каналу «Культура».

 

Під час ефіру ток-шоу присутнім продемонстрували слайд із прямою мовою Миколи Азарова під час зустрічі прем`єра із письменником Андрієм Курковим. Саме тоді, 4 вересня 2012 року, він заявив, що уряд України має намір наступного року збільшити фінансування каналу «Культура» в 20 разів.

 

«Наступного року ми знайдемо гроші і зробимо хороший канал "Культура" на "Першому каналі", де будуть, я перепрошую, не Шустери виступати, а люди, які можуть нести щось добре», - сказав пан Азаров. Також прем`єр зазначив: «Мені дуже подобається російський канал "Культура". Він не рівний, але гарний, добротний. А у нас зовсім ніякий. Коли я став дізнаватися, виявилося, що у російського каналу бюджет 200  млн доларів, а в нашого близько 1 млн грн. 200 мільйонів ми, звісно, не знайдемо, але, принаймні разів у 20 збільшити фінансування нашого каналу "Культура" зможемо».

 
Савік Шустер нагадав, що, оскільки цю новину подало інформагентство УНІАН, висловлювання прем`єра стало відомим всій країні
 
Фраза в.о. прем`єра «Савіку... Ну що я мав на увазі...» викликала бурхливу реакцію студії. Присутні сміялися і аплодували.
 
Згадування прізвища Савіка Шустера Микола Азаров пояснив намаганням узагальнити рівень українських ток-шоу: «Знаєте, нашим телеканалам бракує хороших і добрих фільмів, не вистачає хороших виступів майстрів нашої культури. До речі, Курков - дуже добрий співрозмовник. Я жодного разу не бачив на жодному каналі розмови з ним. І я мав на увазі, що час уже з`явитися в Україні такому каналу, який би з інтересом дивилися наші глядачі, і щоби він мовив про щось позитивне - не про пожежі, вбивства чи нескінченні аварії. Набридло все це... Ось тому я й задумався. І як приклад, Савіку, я не вас мав на увазі, а всю атмосферу (на українських ток-шоу. - ТК). Приходять, і починають обливати один одного натуральним брудом. Ми стомилися вже від багна. Нашим людям потрібні позитивні емоції, впевненість у майбутньому і тому, що ми прорвемося, як би складно нам не було».  
 
Раніше прем'єр-міністр відзначав, що рідко бере участь і не є глядачем ток-шоу «Шустер live» і «Велика політика» через негатив. 
 
Як повідомляла «Детектор медіа», темою «Шустер live» 7 грудня став бюджет України на 2013 рік. Миколу Азарова запросили до студії поспілкуватися про гроші для країни та про окремі пункти щойно ухваленого Верховною Радою кошторису. На завершення виступу прем`єра Савік Шустер поставив питання про висловлювання Азарова 4 вересня.
 

«Детектор медіа»  

 

 

  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY