detector.media
28.11.2012 14:33
«Будинок з башточкою» здобув гран-прі на кінофестивалі у Таллінні
Це чергова фестивальна перемога фільму виробництва «1+1 продакшн»

27 листопада український фільм «Будинок з башточкою» режисера Єви Нейман виробництва «1+1 продакшн» отримав гран-прі на 16-му Міжнародному кінофестивалі «Темні ночі» в Таллінні. Про це повідомляє прес-служба «1+1».

 

Картина також отримала нагороду за найкращу операторську роботу. Оператор-постановник фільму  - Рімвідас Лейпус.

 

«Для нас було повною несподіванкою те, що ми отримали відразу дві нагороди! На фестивалі були представлені дуже сильні роботи і, звичайно ж, в такому конкурентному середовищі особливо приємно, що журі оцінило роботу всієї нашої команди і окремо відзначило приголомшливу операторську роботу Рімвідаса Лейпуса», - наголошує креативний продюсер фільму Наталія Стрібук, яка отримувала нагороду на кінофестивалі.

 

Загалом цього року на  фестивалі в Таллінні було представлено 600 кіноробіт з 66 країн, з них - 270 повнометражних картин. Проходив кінофорум з 12 по 28 листопада.

 

Талліннський кінофестиваль складається з основної програми, підфестивалей дитячих і молодіжних фільмів, анімаційних фільмів, студентських та короткометражних фільмів, а також секції медіа-та кіновиробництва.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», «Будинок з башточкою»  у липні переміг на Міжнародному Кінофестивалі в Карлових Варах у конкурсній програмі «Від сходу до Заходу». А також був представлений в категорії «Подорож» на 56-му Лондонському кінофестивалі.

 

Сценарій до фільму написаний за автобіографічним оповіданням Фрідріха Горенштейна «Будинок з башточкою». Це трагічна історія 8-ми річного хлопчика, що повертався з мамою в рідне місто з евакуації, взимку 1944 року.

 

Режисер картини - Єва Нейман. У кінострічці знялися Альберт Філозов, Катерина Голубєва, Михайло Векслер, Віталій Лінецький, Марія Поліцеймако. Дев'ятирічний хлопчик, вихованець одеського інтернату, - Дмитро Кобецкой зіграв головну роль.

 

 

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY