detector.media
24.10.2012 19:24
Нацрада не перевірятиме Divan.tv
Тому що він не є ліцензіатом. А ліцензувати Нацрада поки не може

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не може перевірити діяльність OTT-сервісу Divan.tv на предмет наявності угод з правовласниками, оскільки Divan.tv не є ліцензіатом Нацради. Про це на прес-конференції 24 жовтня повідомив голова Нацради Володимир Манжосов.

 

Компанія «Диван ТВ» (юридична особа Divan.tv) звернулася до Національної ради із заявою про видачу ліцензії провайдера програмної послуги із застосуванням технології IPTV в одному з районів Києва. Але це питання відкладено у зв'язку з тим, що надійшло звернення більшості великих телеканалів, які звинувачують Divan.tv у використанні їхнього продукту без наявності відповідних угод, повідомив пан Манжосов.

 

Засновник Divan.tv Андрій Колодюк публічно попросив Нацраду перевірити компанію на дотримання законодавства про інтелектуальну власність і наявність угод з правовласниками. Він також запропонував допомогу в розробці законодавства у сфері ліцензування нових технологій.

 

«Ми не можемо перевіряти Divan.tv, тому що він не є нашим ліцензіатом. Але телекомпанії, які виступили із заявами (про порушення прав з боку Divan.tv), можуть звернутися до суду про порушення їхніх авторських прав або до правоохоронних органів. І правоохоронні органи можуть провести перевірку Divan.tv. А ми можемо долучитися в якості експертів», - сказав пан Манжосов.

 

Що стосується ліцензування Divan.tv як OTT-провайдера - така технологія не ліцензується в даний час, додав голова Нацради. На думку регулятора, це недосконалість українського законодавства, яке не встигає за змінами в галузі мовлення. Зараз триває розробка нової редакції закону «Про телебачення і радіомовлення», і в процесі розробки Нацрада стоїть на позиції, що необхідно ліцензувати будь-яке комплектування телевізійних програм і надання їх за гроші абонентам, зазначив пан Манжосов.

 

Нагадаємо, 18 жовтня телеканали «1+1», «2+2», «Україна», Новий канал, ICTV і СТБ поширили відкритий лист, у якому звинуватили Divan.tv у тривалому порушенні прав інтелектуальної власності.

 

22 жовтня медіахолдинги «1+1 медіа» і «Медіа Група Україна» (МГУ) заявили, що подають судовий позов проти ТОВ «Диван ТВ» (юридична особа ресурсу Divan.tv). Підставою для позову є відсутність ліцензії у Divan.tv і відсутність угод з телеканалами. Керівництво медіахолдингу StarLightMedia також розглядає можливість позову.

 

22 жовтня про свій позов проти Divan.tv заявив також російський дистрибутор фільмів і серіалів «Російський репортаж».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY