detector.media
14.09.2012 17:28
У Житомирі суд визнав захисника ТВі винним у правопорушенні
Рішення будуть оскаржувати

Корольовський районний суд Житомира визнав, що громадський діяч, один із організаторів акції на захист ТВі Влад Пучич скоїв адміністративне правопорушення. Суд застосував міру стягнення - попередження. Влада Пучича звинуватили у "порушенні правил проведення зборів та мітингів" (ст. 185-1 КпАп). Про це пише видання «Житомир. іnfo».

 

«Суддя зазначив, що суспільним інтересам шкоди заподіяно не було, але тим не менше суд вирішив визнати мене винним», - каже Пучич.

 

Адвокат активіста Олексій Ясюнецький каже, що суд застосував до Влада Пучича найменшу міру покарання за цією статтею - попередження, але вони мають намір подавати на апеляцію.

 

«Ми з Владом вирішили подавати апеляційну скаргу на дану постанову. Тут є позиція принципова, санкція це не штраф, це лише попередження. Але справа в тому, що в цьому випадку відсутній склад правопорушення. Влад повідомив завчасно про проведення акції», - пояснює Ясюнецький.

 

Перед початком засідання суддя відхилив клопотання «5 каналу» та житомирського «Ц-ТВ» про проведення телезйомки у залі суду, але журналісти могли бути присутні на засіданні.

 

10 вересня Влад Пучич отримав повістку до райвідділу міліції з приводу проведення 8 вересня у центрі Житомира акції «Захистимо свободу слова». Нагадаємо, у Житомирі, акція на підтримку ТВі пройшла незважаючи на заборону суду. Участь в акції взяло близько 100 осіб: студентів, активістів громадської організації «Демократичний альянс» та Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY