detector.media
30.08.2012 16:34
Суд зобов’язав «Український тиждень» спростувати твердження, що Медведчук – «батько темників»
Медведчуку не сподобалося прізвисько «батько темників в українських медіа»

Солом'янський районний суд міста Києва задовольнив позов екс-глави адміністрації президента Віктора Медведчука про захист честі, гідності і ділової репутації та спростування інформації в журналі «Український тиждень». Про це повідомляє Kyiv Post.

 

Невдоволення Віктора Медведчука викликала публікація «Український вибір» автора Андрія Скуміна, оприлюднена в номері за 29 червня-5 липня.

 

Як уточнив «Детектор медіа» головний редактор журналу Сергій Литвиненко, рішення суду було винесено 21 серпня. Суд зобов'язав журнал опублікувати спростування п'яти положень і заявити, що написане «не відповідає дійсності, і ця інформація шкодить особистій честі і гідності» Віктора Медведчука.

 

Зокрема, спростування потребують положення, які зображують Медведчука як «ідеолога темників» і «батька темників в українських медіа», твердження, що Медведчук був «сином репресованих (батьків), які співпрацювали з нацистами (під час Другої світової війни)».

 

Крім того спростування потребує заява про те, що екс-глава адміністрації президента - «інформатор радянських правоохоронних органів», що його ім'я асоціюється з «ув'язненням Василя Стуса - що виступав проти тоталітаризму», а також поширення «абсурдних та неправдивих чуток про жорстоке побиття Медведчука Віктором Януковичем».

 

За словами Сергія Литвиненка, відповідно до рішення суду, спростування вже було опубліковано в останньому номері (№35) тижневика. Головний редактор не вбачає сенсу оскаржувати рішення, «зважаючи на нашу судову систему».

 

Як відомо, темники як державна інформаційна технологія з'явилися на початку 2000 року на каналах, близьких до СДПУ(о), а з приходом Віктора Медведчука на посаду голови адміністрації президента Леоніда Кучми поширилися на всі центральні канали.

 

Як зазначає Kyiv Post, останнім часом Віктор Медведчук з'явився в українській політиці як керівник проекту «Український вибір», що виступає за місцеві референдуми з питань, пов'язаних з російською мовою, митним союзом та іншими інтеграційними проектами з Росією.

 

Нагадаємо, у 2010 році Апеляційний суд Києва вже зобов'язував тижневик «CN-Столичные новости» вибачитись перед Віктором Медведчуком за «темники» і «злочинну владу».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY