detector.media
21.08.2012 16:14
УАВПП відхилила скарги «Картелю», «Бліц-інформу» та «Галицьких контрактів» на класифікатор ЗМІ
Класифікатор залишиться без змін

Спеціальний Комітет УАВПП з питань удосконалення Єдиного класифікатора друкованих ЗМІ України на своєму першому засіданні розглянув публічну заяву трьох видавців ділових ЗМІ - ВД «Картель», «Бліц-інформ» та «Галицькі контракти» - і прийняв рішення відхилити пред'явлені видавцями скарги до класифікатора та залишити його без змін. Про це повідомляє прес-служба УАВПП.

 

Рішення було прийнято більшістю голосів - 12 з 18. Крім того, один голос був поданий на користь пропозиції «розширити межі ділового сегменту, позначивши його як видання спрямовані на ділового читача»; два голоси було подано за відмову роботи з класифікатором; двоє з тих, хто проголосували, утрималися і один представник комітету не взяв участі в голосуванні.

 

Члени комітету також вирішили направити офіційне звернення УАВПП до компанії «TNS Україна», яка проводить дослідження аудиторії преси, із проханням продовжити використання класифікатора в дослідженні в повному обсязі зі збереженням існуючих на сьогодні принципів.

 

Нагадаємо, ділові тижневики «Бизнес», «Деловая столица», «Власть денег» і «Контракты» заявили про відмову від співпраці з компанією «TNS Україна» і від участі в її маркетингових дослідженнях «MMI Україна» і PMI Regions, через те що журнали «Корреспондент», «Фокус» і «Комментарии» були переведені до групи ділових видань, що призводить, на думку авторів заяви, до маніпуляцій з рейтингами ділових ЗМІ.

 

УАВПП закликала видавців відкликати заяви про відмову від співпраці з «TNS Україна», що розподіляє видання за тематичними категоріями відповідно до даних класифікатора друкованих ЗМІ, який надає УАВПП.

 

Компанія «TNS Україна» запропонувала відмовитися від виокремлення ділових видань у рейтингах преси, якщо до наступної хвилі дослідження MMI видавничі доми ні дійдуть згоди щодо класифікації. Відповідно, ділові видання залишаться представленими в рейтингах, але в загальному переліку.

 

Рекламісти, опитані УАВПП, висловили думку про те, що відмова друкованих видань від участі в дослідженнях аудиторії преси «TNS Україна» вплине на розподіл рекламних бюджетів не на користь видань та ускладнить планування рекламодавців.

 

У липні УАВПП створила спеціальний орган - Комітет з розгляду скарг на Єдиний класифікатор друкованих видань і його вдосконалення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY