detector.media
24.07.2012 12:01
Нацрада заявляє, що не має стосунку до вилучення ТВі з мереж «Тріолану»
Регулятор заговорив про площину господарської діяльності провайдера, хоча раніше карав за самовільні зміни переліку каналів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення заявляє, що не ухвалювала жодних рішень щодо вилучення будь-яких телеканалів з пакетів програм провайдерів, що працюють під торговою маркою «Тріолан», без відповідних заяв компаній. Про це повідомляє прес-служба регулятора, коментуючи інформацію відсутності сигналу телеканалу ТВі у мережах провайдерів програмної послуги, що працюють під торговою маркою «Тріолан».

 

Нацрада наголошує, що згадане питання перебуває винятково у площині господарської діяльності провайдера програмної послуги.

 

«Провайдер програмної послуги самостійно формує пакет програм та забезпечує абонентам можливість їх перегляду на договірних засадах згідно з нормами статей 1, 39, 40, 42 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" і здійснює ретрансляцію телерадіопрограм та передач у багатоканальних телемережах відповідно до переліку телерадіопрограм та передач, які передбачено надавати у складі програмної послуги», - йдеться у повідомленні Нацради.

 

Національна рада зазвичай негативно реагує на будь-які зміни в пакетах програм провайдерів, які відбуваються до внесення змін до ліцензії, як цього вимагає положення про порядок ліцензування провайдерів. Регулятор розцінює це як порушення й оголошує попередження за невідповідність фактичного і ліцензійного переліку телеканалів.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», ТВі було вимкнено в мережах операторів кабельного телебачення, що працюють під торговою маркою «Тріолан», в 11 містах України. Замість ТВі транслюється телеканал Національного банку України «Банк-TV» (БТБ).

 

У Facebook «Тріолан» пояснив, що технічний збій і заміна ТВі на БТБ сталися під час виконання рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про включення всіх цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги.

 

23 липня у «Тріолані» заявили, що технічні роботи з відновлення телеканалу ТВі припинені: «Це викликано ажіотажем навколо цієї події. З мухи зробили слона і тепер із цим слоном потрібно розбиратися...».

 

Канал ТВі досі не отримав офіційної відповіді «Тріолану» про причини вимкнення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY