detector.media
20.07.2012 13:12
«Экономические известия» і «Статус» закриваються і переходять в онлайн
Редакції створюють об’єднаний ньюзрум для запуску до 1 вересня порталу ділових новин eizvestia.com

Холдинг «Медіа інвест груп» припиняє вихід паперових версій щоденної ділової газети «Экономические известия» і ділового журналу «Статус» і переводить видання в онлайн. Про це йдеться в офіційному повідомленні холдингу.

 

Редакції обох видань приступили до створення об'єднаного ньюзруму, мета якого - запуск до 1 вересня нового порталу ділових новин eizvestia.com.

 

«Перед новим ньюзрумом поставлене завдання увійти в трійку лідерів на ринку ділових онлайн-ЗМІ, а також стати ключовим гравцем на українському ринку мобільних додатків у сегменті», - йдеться в повідомленні.

 

Тиждень тому президент «Медіа інвест груп» Юрій Лобко не підтверджував інформації про закриття «Экономических известий». Нині ж керівництво й акціонери холдингу зійшлися на думці, що папір перестав відігравати домінуючу роль у дистрибуції не лише оперативного, але й ексклюзивного ділового контенту.

 

«Технологічні тенденції в галузі медіа вимагають адекватних інформаційних і крос-платформених рішень. У зв'язку із цим прийняте рішення про припинення виходу паперових версій "Экономических известий" і "Статуса". Завдання, які ми ставимо перед об'єднаним ньюзрумом, амбіційні і вимагають повної віддачі саме в онлайн-напрямку і в мобільних додатках», - заявив Юрій Лобко.

 

Всесвітньому газетному конгресу, який відбудеться в Києві на початку вересня, медіахолдинг хоче представити сучасну мультимедійну компанію, «актуальну з точки зору світових тенденцій, а також українських реалій споживацьких уподобань на ринку медіа», додав пан Лобко.

 

На поточному етапі зміни не торкнуться інших видань холдингу, зокрема, журналу «Эксперт».

 

«Экономические известия» - перша щоденна ділова газета в Україні, виходила з 2004 року. Останній номер (1813-й) вийшов сьогодні, 20 липня.

 

Таким чином, в Україні залишається лише одна щоденна ділова газета - «Коммерсантъ», адже на початку року в онлайн перейшла газета «Дело», яка до того протягом року виходила в щотижневому режимі.

 

«Статус. Экономические известия» існував як мережа регіональних ділових видань з 2005 року, з 2008-го став єдиним національним діловим журналом.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY