detector.media
18.07.2012 18:02
Дарка Чепак занепокоєна порушенням справи проти LB.ua
Питання щодо LB.ua буде розглянуте на найближчому засіданні Міжвідомчої робочої групи

Прес-секретар президента України Дарка Чепак занепокоєна рішенням прокуратури порушити кримінальну справу щодо LB.ua. У коментарі «Детектор медіа» вона повідомила, що це питання розглянуть на найближчому засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів (керівником якого є пані Чепак), коли зберуться усі її постійні учасники.

 

«Поки що ситуацією довкола Lb.ua активно займається Комітет оперативного реагування при Міжвідомчій робочій групі. Ми будемо уважно стежити за розвитком подій», - сказала прес-секретар глави держави.

 

Дарія Чепак зазначила, що учасники «Відкритої розмови» повинні з'ясувати усі обставини цієї справи та ухвалити відповідне рішення. «Захист свободи слова - пріоритет демократичного розвитку держави», - заявила вона.

 

Нагадаємо, 18 липня 2012 року прокуратура Печерського району Києва через публікацію sms-листування порушила кримінальну справу за результатами перевірки заяви народного депутата Володимира Ландіка щодо порталу LB.ua.

 

Раніше члени Комітету свободи слова від опозиції заявили, що LB.ua переслідують з політичних мотивів, а представник в Україні «Репортерів без кордонів» Оксана Романюк вважає справу щодо LB.ua неправомірною. Порушення цієї кримінальної справи також засудив глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY