detector.media
10.07.2012 19:31
Засновники «Львівської газети» зобов’язалися не втручатися у редакційну політику
Газета підписала із засновниками угоду про засади редакційної політики

9 липня головний редактор та директор «Львівської газети» Ігор Гулик і представник засновника - директор ТОВ «Енергія-консалтинг» Володимир Співак підписали угоду про розподіл виробничих стосунків та гарантій незалежності редакційної політики «Львівської газети». Про це «Детектор медіа» повідомив Ігор Гулик.

 

Документ передбачає зобов'язання засновника не втручатися у виробничий процес редакції інакше, ніж через внесення змін до засад редакційної політики або шляхом встановлення чітких фінансових показників. Під втручанням також розуміється заборона на висвітлення окремих тем та осіб. З іншого боку, редакція (в особі усіх штатних працівників) має дотримувати засад редакційної політики, що є складовою частиною угоди, та викладених у них етичних стандартів.

 

Сторони, що підписали документ, розцінюють його як додаткову гарантію незалежності, незаангажованості та об'єктивності журналістської праці та закликають колег з інших видань вчинити такі ж кроки.

 

Текст угоди про розподіл виробничих стосунків та гарантій незалежності редакційної політики «Львівської газети» і засад редакційної політики буде оприлюднено на сайті видання.

 

Нагадаємо, що видання належить інвестиційній компанії «Енергія консалтинг», яку пов'язують зі львівськими бізнесменами - братами Дубневичами.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY