detector.media
05.07.2012 17:22
Головний редактор «Субботы плюс» хоче судитися з типографією, яка відмовляється друкувати газету
У друкарні кажуть, що непорозуміння виникло через незаслужені випади з боку редакції

Головний редактор газети «Суббота плюс» Богдан Василенко планує оскаржувати в суді відмову типографії «Кераміст» друкувати видання. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«Ми не маємо наміру здаватися, вважаємо себе зобов'язаними забезпечувати наших читачів правдивою, об'єктивною інформацією, незважаючи на побажання та прохання сильних світу цього», - зазначив пан Василенко.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», за словами головного редактора, типографія «Кераміст» відмовилась друкувати видання, поки в ньому будуть матеріали про бізнесмена Євгена Анісімова. Коли Богдан Василенко написав матеріал про тиск на видання, то 4 липня отримав листа від типографії про відкладення друку газети, а потім іншого, підписаного виконуючим обов'язки генерального директора Негою А.В, де йшлося: «підтверджуємо готовність виконати друк Вашого видання за умови корегування статті, яка містить недостовірну інформацію про підприємство "Кераміст"».

 

У свою чергу представник корпорації «Кераміст» Ігор Гармаш заявив інформаційному агенству, що «непорозуміння з редакцією виникло лише через те, що з їхнього боку розпочалися випади у бік "Кераміста" абсолютно незаслужено». «І за це ми готові відповідати. Не слід сюди вплутувати політику», - сказав він. Щодо звинувачень у цензурі представник типографії порадив звернутись до керівництва підприємства.

 

У п'ятницю, 6 липня, ввечері журналісти газети «Субота плюс» «на знак протесту проти цензури, що загрожує свободі слова в регіоні», планують пікетувати Запорізьку облдержадміністрацію.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY