detector.media
04.07.2012 17:39
Литвин підпише закон про мови лише за умов дотримання регламенту

Підписання головою Верховної Ради України закону про засади державної мовної політики можливе лише за умов чіткого дотримання норм закону про регламент, який містить чітку процедуру розгляду законопроектів та їх підготовки на підпис керівникові парламенту. Про це йдеться в офіційній заяві прес-секретаря Володимира Литвина.

 

«Позиція Голови Верховної Ради України щодо згаданого законодавчого акта є незмінною, незалежною від впливу будь-яких політичних сил, і базується виключно на нормах чинного законодавства», - йдеться в заяві. Також прес-секретар спікера повідомив, що Володимир Литвин сьогодні не проводив жодних нарад з «мовного» законопроекту.

 

Цю заяву прес-секретар Володимира Литвина зробив у зв´язку із заявами представників різних політичних сил, які «присвоїли собі право тлумачити позицію Голови Верховної Ради України стосовно закону про засади державної мовної політики, на що їх ніхто не уповноважував».

 

Нагадаємо, прес-служба партії «Фронт змін» повідомила, що голова Верховної Ради Володимир Литвин під час зустрічі з лідерами об'єднаної опозиції заявив, що не підписуватиме за жодних обставин закону про мову, ухваленого 3 липня в парламенті.

 

Закон було ухвалено в редакції першого читання, незважаючи на те, що до нього було подано понад 1000 поправок і тривав його розгляд у комітеті, про що після погоджувальної ради заявляв журналістам Володимир Литвин. Крім того голосування за закон відбувалося з порушенням норм регламенту, про що заявили представники опозиції. При цьому фракція Литвина повним складом проголосувала за мовний законопроект.

 

Зранку 4 липня Володимир Литвин оголосив про свою відставку і попросив депутатів її прийняти.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY