detector.media
04.07.2012 10:28
Литвин і Томенко подали у відставку через мовний законопроект

Спікер Володимир Литвин просить депутатів прийняти його відставку. Про це він заявив на засіданні Верховної Ради, пише «Українська правда».

 

«Вчора на 14:30 мене запросили на нараду до президента. Вона закінчилась близько 20 години. В той же час, як сказав один народний депутат, вони "розвели їх як котят". Але за великим рахунком розвели Україну, розвели народ. І плоди цього "розводу" ми ще будемо пожинати. За таких обставин я прошу розглянути питання і прийняти рішення про мою відставку», - сказав він.

 

«Тому прохання зараз поставити це питання, включити його до порядку денного, у вас є доблесний товариш, який мене здав повністю, - сказав Литвин, вочевидь маючи на увазі свого заступника Адама Мартинюка, який оголосив розгляд законопроекту у вівторок, - Тому прошу, включіть до порядку денного і завтра розглянути рішення з цього приводу. Будь-ласка, Адаме Іванович, ставте це питання», - додав він.

 

У свою чергу комуніст Сергій Гордієнко обурився, що Литвин звинуватив парламент та Мартинюка, що той його здав: «Хотів би привернути увагу до частих випадків, коли були складні законопроекти, Володимир Михайлович Литвин здавав увесь український парламент і нас разом з вами, покидав залу, доручаючи вести засіданні першому заступнику», - сказав Гордієнко.

 

Регіонал Олександр Єфремов заявив, що голосування у вівторок відбувалося законно без будь-яких порушень: «Ми що, десь таємно щось робили?. Ми пройшли все, що треба було пройти за регламентом з цього питання і більшістю проголосували», - сказав він.

 

Єфремов запропонував заспокоїтись і обговорити це питання.

 

Після цього було оголошено перерву на 30 хвилин для того, щоб прийняти рішення про подальші дії.

 

За 15 хвилин до цього свою відставку підтвердив віце-спікер Микола Томенко.

 

3 липня Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроект № 9073 про засади державної мовної політики, ініціаторами якого є народні депутати від Партії регіонів Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов. За законопроект проголосували 248 депутатів. Як відомо, фракція Литвина у вівторок повним складом проголосувала за мовний законопроект.

 

Документ ухвалено в редакції першого читання, незважаючи на те, що до нього було подано понад 1000 поправок і тривав його розгляд у комітеті, про що після погоджувальної ради заявляв журналістам Володимир Литвин.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY