detector.media
03.07.2012 16:39
Рада ухвалила закон про мови
Голосування відбулося з порушенням

3 липня Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроект № 9073 про засади державної мовної політики, ініціаторами якого є народні депутати від Партії регіонів Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов. За законопроект проголосували 248 депутатів.

 

Документ ухвалено в редакції першого читання, незважаючи на те, що до нього було подано понад 1000 поправок і тривав його розгляд у комітеті, про що після погоджувальної ради заявляв журналістам голова Верховної Ради Володимир Литвин.

 

Голосування відбулося в перші хвилини вечірнього пленарного засідання 3 липня. Перед цим депутати від Партії регіонів, які зазвичай беруть участь у силових протистояннях, зайняли місця в президії.

 

Пізніше вони завадили депутатам від опозиції зірвати голосування. Незважаючи на те, що опозиціонери вирвали мікрофони в президії Ради, головуючий Адам Мартинюк запустив голосування з місця Володимира Литвина.

 

«Вони зробили це з порушенням регламенту, розставили своїх мордоворотів, і ухвалили у другому читанні (законопроект про мови) в редакції першого читання», - заявила після голосування депутат від НУНС Лілія Григорович, пише «Українська правда».

 

Депутат від Партії регіонів Ярослав Сухий на питання журналіста «Як це називається», відповів: «Голосуванням». Відповідаючи на зауваження про те, що голосування відбулося з порушенням, регіонал сказав: «Ви мене ще будете вчити голосувати. Мене обирала Партія регіонів, а не ви».

 

 

 

 

«Детектор медіа»

 

Відео «Української правди»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY