detector.media
27.06.2012 17:10
Відсутні в рейтингах TNS видання випадають з медіапланування – рекламісти
Класифікація друкованих видань не має для рекламодавців значення, запевняють рекламісти

Відмова друкованих видань від участі в маркетингових дослідженнях аудиторії преси, що проводяться компанією «TNS Україна», вплине на розподіл рекламних бюджетів не на користь видання та ускладнить планування рекламодавців. Таку думку висловили представники рекламних агенцій, коментуючи Українській асоціації видавців періодичної преси заяву ділових тижневиків «Бизнес», «Деловая столица», «Власть денег» і «Контракты» про відмову від співпраці з компанією «TNS Україна».

 

Ці тижневики заявили про відмову від співпраці з «TNS Україна» й участі в її маркетингових дослідженнях «MMI Україна» і PMI Regions через те, що журнали «Корреспондент», «Фокус» і «Комментарии» були переведені до групи ділових видань, що призводить, на думку авторів заяви, до маніпуляцій з рейтингами ділових ЗМІ.

 

Рейтинги TNS є єдиною валютою на ринку преси, і видання, що відсутні в рейтингах, випадають з медіапланування, оскільки по них немає жодних незалежних даних, нагадує голова з нетелевізійного баїнгу РА «Медіаком» Ігор Романенко. «Класифікація видань не має принципового значення для клієнтів і є більше внутрішньою інформацією для дослідників і видавців. Для ринку преси в цілому погано, коли видання відмовляються від участі в рейтингах, оскільки губиться загальна картина читацьких уподобань мешканців України», - каже пан Романенко.

 

Для рекламних агенцій насамперед важливо розуміти ефективність медіаносія - показники охоплень за цільовими групами рекламодавця, на що класифікація друкованих видань не має впливу, додає виконавчий віце-президент «Групи АДВ Україна» з медіасервісу Олександр Барановський. «Відмова від участі в рейтингах деяких видань, до якого б класифікатора вони б не належали, позбавить нас можливості об'єктивної оцінки, відповідно, й обґрунтування для рекомендації клієнтам, що, безумовно, вплине на перерозподіл рекламних бюджетів не в бік видань, що не беруть участі в дослідженнях», - вважає пан Барановський.

 

Про те, що відсутність видання в рейтингах TNS ускладнить планування рекламодавців на це видання, каже й баїнг-директор РА «Медіа-прес» Віолетта Скодорова. «Враховуючи, що клієнти зараз дуже чітко відстежують показники планування, розуміють, що існує велика конкуренція на ринку і намагаються використовувати свої медіабюджети з максимальною користю, то без свіжих аудиторних показників нам буде досить складно переконати наших клієнтів в ефективності використання даного видання в якості медіаносія», - зауважує пані Скодорова.

 

УАВПП закликала видавців відкликати заяви про відмову від співпраці з «TNS Україна», що розподіляє видання за тематичними категоріями відповідно до даних класифікатора друкованих ЗМІ, який надає УАВПП.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY