detector.media
23.06.2012 16:41
МЗС Польщі вручило ноту протесту через арешт журналіста Gazeta Wyborcza
Анджею Почобуту загрожує 4-річне ув`язнення

Міністерство закордонних справ Польщі вручило послу Білорусі у Варшаві ноту протесту у зв'язку затриманням в Гродно польського журналіста Анджея Почобута (Andrzej Poczobut). Про це повідомляє Lenta.Ru із посиланням на Gazeta Wyborcza.

 

Нота протесту була вручена в п'ятницю, 22 червня, після того, як білоруського посла викликали до МЗС Польщі. Міністерство вимагає негайного звільнення Почобута і відзначає, що зміст журналіста під вартою може негативно вплинути на відносини Білорусі і Євросоюзу.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», цього тиждня проти Анджея Почобута завели кримінальну справу. Його звинувачують за статтею «наклеп на президента». 

 


Підставами для звинувачення стали статті на сайтах charter97.org і «Білоруський партизан». У них журналіст висловлював думку, що Олександр Лукашенко вплинув на результат судової справи про вибух в мінському метро, коли були засуджені до смерті Владислав Ковальов і Дмитро Коновалов.


 
Анджея Почобута заарештували в його будинку. За попередньою інформацією, справу веде слідчий Арсеній Нікольський.


 
У будинку журналіста провели обшук, конфіскували комп'ютери. Потім Почобута повезли на допит, однак він відмовився відповідати на запитання. Після цього журналіста відвезли в Гродненську в'язницю. Йому загрожує до 4-х років позбавлення волі.
 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY