detector.media
14.06.2012 17:49
Азаров поскаржився, що уряд дуже перепрацьовує через доступ до інформації
Обсяг роботи Кабміну з інформаційними запитами збільшився в 110 разів

Обсяг роботи з інформаційними запитами в Кабміні після прийняття закону «Про доступ до публічної інформації» збільшився в 110 разів. Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров на зустрічі з представниками громадських рад, що відбулася 14 червня, повідомляє «ЛігаБізнесІнформ».

 

«Після прийняття закону "Про доступ до публічної інформації" ви знаєте, наскільки збільшилися запити в уряд і наскільки ми збільшили кількість відповідей? У 110 разів», - зауважив Азаров.

 

За його словами, багато в чому ці запити викликані не інтересами суспільства. «Часто це викликано інтересами опозиційних сил, що хочуть щось знайти і викинути на суд людей. Але у 110 разів збільшилося. І не з глобальних питань, а, наприклад, на якій машині їздить міністр, яку зарплату одержує, куди у відпустку їздить, а де він живе, а як він живе - от ця тема постійно мусується, відволікає секретаріат Кабінету Міністрів. Але ми йдемо на це», - додав прем'єр-міністр.

 

Азаров вважає, що такий інтерес - це неминуче явище перехідного періоду, коли після довгих років закритості робота влади стала доступною.

 

Він вважає роботу свого уряду достатньо прозорою і відкритою, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«Тому і є сплеск такого інтересу, і запитів. Пройде якийсь час, і це набридне, стане нормою, і знайшли люди звільняться для виконання іншої роботи, - сказав він. -

У нас уряд відкритий. Я не пам'ятаю жодного рішення уряду, що ми б закрили для суспільства».

 

За словами пана Азарова, уряд практично цілком відмовився від накладення грифа таємності на прийняті акти і використання маркування «для службового використання», залишивши їх тільки там, де це регламентується інтересами держави і стосується питань безпеки й оборони. «Решта ми абсолютно відкрито приймаємо», - відзначив Азаров.

 

Нагадаємо, закон «Про доступ до публічної інформації» набув чинності 9 травня 2011 року.

 

8 травня журналісти оприлюднили 10 фактів, яких не дізнались українці за рік дії закону про доступ до інформації. На прес-конференції також йшлося про те, багато органів влади досі не готові виконувати закон про доступ до інформації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY