detector.media
13.06.2012 10:16
Набрали чинності зміни до закону про доступ до інформації
Не є з обмеженим доступом інформація, зазначена в деклараціях, оформлених відповідно до закону про запобігання корупції

13 червня набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції"», який 12 червня був опублікований в «Голосі України». Про це повідомляє Інститут медіа права.


Зокрема, вносяться зміни до ч. 6 ст. 6 закону «Про доступ до публічної інформації»: «Не належать до інформації з обмеженим доступом відомості, зазначені у декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, оформленої за формою і в порядку, що встановлені Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції", крім відомостей, зазначених у пункті 7 примітки додатка до цього Закону».

Відповідно до примітки 7 Декларації про майно, доходи, витрати і  зобов'язання фінансового характеру не підлягають оприлюдненню і є інформацією з обмеженим доступом відомості щодо: «Реєстраційного номера облікової картки платника податків або серії та номера паспорта громадянина України, що зазначаються у позиціях 1 і 4 Декларації (інформація про декларанта та членів сім'ї); місцезнаходження об'єкта, що зазначаються у позиціях 2 Декларації (місце проживання) та 23-34 (земельні ділянки, житлові будинки, квартири, садовий (дачний) будинок, гаражі та інше нерухоме майно що перебуває у власності, оренді, на праві користування декларанта чи членів його сім'ї)».

 

Нагадаємо, закон «Про доступ до публічної інформації» набув чинності 9 травня 2011 року.

 

8 травня журналісти оприлюднили 10 фактів, яких не дізнались українці за рік дії закону про доступ до інформації. На прес-конференції також йшлося про те, багато органів влади досі не готові виконувати закон про доступ до інформації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY