detector.media
06.06.2012 13:27
Нацрада проліцензувала юридичний канал і канал телемагазинів
«Право-TV» і TV Sale Ukr

В Україні мають з'явитися нові супутникові телеканали - юридичної тематики «Право-TV» і телемагазинів TV Sale Ukr. 6 червня Національна рада з питань телебаченя і радіомовлення вирішила видати ліцензію на супутникове мовлення ТОВ «ТРК "Право ТВ"», на попередньому засіданні 29 травня - ТОВ «Розумні покупки».

 

Телеканали планують мовити із супутника Astra 4A, оператор телекомунікацій - компанія «СЕС Сіріус Україна».

 

«Право-TV» стане першим спеціалізованим юридичним каналом, повідомила член редакційної ради Анна Ковалінська, яка презентувала заявку телекомпанії в Нацраді. Мета мовника - підвищення правової свідомості громадян.

 

Телеканал хоче висвітлювати новини законодавства, знайомити з видатними юристами, створювати програми про перебіг судових процесів, давати в ефір інтерв'ю з юристами і фахову аналітику, показувати документальні і художні фільми й серіали на правову тематику.

 

Формат каналу - інформаційно-просвітницький, національний продукт в ефірі має становити 22 години на добу, у тому числі програми власного виробництва - 20 годин 24 години на добу.

 

Телекомпанія зараз будує свою студію і набирає журналістів.

 

«Право-TV» розрахований на глядачів віком 21-60 років - як професіоналів, так і широкі верстви населення, зацікавлені в юридичній консультації, повідомитла представник каналу. «Наша аудиторія - це активні ділові люди, юристи, адвокати, державні службовці, незахищені громадяни, студенти і пенсіонери», - уточнила Анна Ковалінська.

 

Творці каналу мають шість років досвіду в галузі спеціалізованих ЗМІ: випускають «Судово-юридичну газету» і портал sud.ua, повідомила пані Ковалінська.

 

Члени Нацради одноголосно підтримали заяву телекомпанії. 6 червня її розглядали вдруге: першого разу відкладали для доопрацювання документів.

 

За тиждень до цього, 29 травня, Нацрада проліцензувала телеканал TV Sale Ukr, і теж із другої спроби. Щоправда, тепер заява телеканалу була подана від іншої юридичної особи. У листопаді 2011 року заяву на супутникове мовлення з логотипом TV Sale Ukr подавало ТОВ «ТВ Сейл груп», цього разу - ТОВ «Розумні покупки». Директором обох компаній є Олександр Гальвес - директор департаменту розвитку телеканалу ТОНІС.

 

У листопаді при розгляді заявки в Національної ради виникли застереження, що TV Sale Ukr є «клоном» міжнародного каналу-телемагазину TV Sale і відтягне на себе частину українського рекламного ринку. Нині таких зауважень уже не виникало, Нацрада повідомила, що компанія доопрацювала документи і програмну концепцію.

 

TV Sale Ukr буде 21 годину на добу транслювати телемагазини, решту ефірного часу - анонси й елементи оформлення ефіру.

 

Разом з тим Нацрада 6 червня відмовила у видачі ліцензії на супутникове мовлення з логотипом Geos ДП «Студія "Баст"». Телекомпанія подала заяву на закордонне мовлення. За словами заступника голови Нацради Лариси Мудрак, за законодавством ліцензіат спершу повинен мати досвід мовлення в Україні, після чого подавати заяву на закордонне мовлення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY