detector.media
17.05.2012 23:21
Наливайко в УНІАН призупинив наказ про переміщення Харченка
18 травня в нього зустріч із трудовим колективом УНІАН

Президент інформаційного агентства УНІАН Олег Наливайко призупинив наказ генерального директора УНІАН Вадима Осадчого про переміщення головного редактора агенції Олександра Харченка на посаду головного редактора сайту УНІАН. Про це в ефірі програми «Вечір з Миколою Княжицьким» 17 травня на ТВі повідомив Олександр Харченко.

 

Олег Наливайко підтвердив «Детектор медіа» цю інформацію, поки відмовившись від детальних коменатрів і повідомивши, що у п'ятницю, 18 травня, у нього відбудеться зустріч з трудовим колективом УНІАН.

 

Олег Наливайко залишається президентом УНІАН, хоча його було обрано головою Національної спілки журналістів України, оскільки збори акціонерів ще не приймали рішення про його звільнення.

 

Нагадаємо, вчора, 16 травня, шеф-редактором інформаційного агентства УНІАН був призначений Михайло Ганницький, який раніше виконував обов'язки заступника головного редактора. Головний редактор агентства Олександр Харченко переміщений на посаду головного редактора веб-сайту УНІАН. Пан Харченко вважає таке відсторонення порушенням трудового законодавства і пов'язує таке рішення керівництва зі своєю незгодою «робити сайт менш резонансним, з менш гострими публікаціями».

 

Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий відкидає звинувачення в таблоїдизації УНІАН і заявляє, що усунення Олександра Харченка з посади шеф-редактора пов'язане з негативними економічними показниками агентства протягом останнього періоду.

 

Трудовий колектив УНІАН висунув низку вимог до керівництва, зокрема, повернути Олександра Харченка на посаду головного редактора УНІАН з усіма повноваженнями та створити редакційну колегію для недопущення цензури в агентстві.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY