detector.media
10.04.2012 14:05
Через розслідування Усова відсторонили керівника Лук’янівського СІЗО
На час перевірки фактів, наведених у спецрозслідуванні

На час перевірки фактів, наведених у журналістському спецрозслідуванні «В'язниця №1» журналіста ТВі Костянтина Усова відсторонено виконувача обов'язків начальника Лук'янівського СІЗО. Про це повідомляє прес-секретар прокурора міста Києва.

 

Цю посаду займав Євген Домбровський. Він відсторонений Державною пенітенціарною службою міста Києва на вимогу прокурора столиці Анатолія Мельника.

 

Нагадаємо, спецпроект Костянтина Усова вийшов у рамках програми «Знак оклику!» на телеканалі ТВі, у ньому було показано побут в'язнів Київського СІЗО № 13, більш відомого як Лук'янівська в'язниця. У 45-хвилинному фільмі показані реальні історії арештантів і тюремників, короткі відеоролики, записані прихованими камерами всередині СІЗО.

 

Після цього прокуратура Києва розпочала перевірку фактів, наведених у журналістському розслідуванні.

 

9 квітня президент України Віктор Янукович запропонував генеральному прокуророві Віктору Пшонці організувати перевірку в Київському слідчому ізоляторі (Лук'янівське СІЗО) фактів порушень закону, наведених на початку квітня у ЗМІ, та на час перевірки відсторонити від роботи причетних осіб.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY