detector.media
28.02.2012 16:57
«Хокей» планує мовити в HD

Телеканал «Хокей» планує згодом вести трансляції у форматі високої чіткості (high definition; HD). Про це в чаті «Детектор медіа» повідомив генеральний продюсер «Хокею» Орест Сохар.

 

«Наша мета - 16:9 в HD-якості», - сказав він і додав, що трансляції в HD - «це дуже близька перспектива».

 

Щоправда, до цього моменту «Хокей» має намір звести власний апаратно-студійний комплекс. Попередньо це планується за півтора роки, уточнив пан Сохар. А зараз телеканал орендує АСК.

 

«Та це не найбільша проблема. Щоби мовити в HD, потрібно знімати якісну картинку, тоді як більшість арен не дають такої змоги: десь світла бракує, десь елементарного ремонту. Коли наша група виїжджає на трансляцію, то свою роботу починає з ганчірок: оператори, продюсери миють захисне скло... В мене є переконання, що за рік-другий ситуація зміниться. Вона вже поступово змінюється», - вважає пан Сохар.

 

Як писала «Детектор медіа», «Хокей» під час цифрового конкурсу, у якому отримав місце в загальнонаціональному мультиплексі МХ-3, претендував на мовлення в HD, однак такого права не здобув. Ліцензії на мовлення в HD отримали вісім компаній: «Інтер», «Україна», ТРК «Україна» (логотип «Кіноточка»), ТОНІС, «Мега», Enter music, «MTV-Україна», «Банк ТV». Ще двох HD-мовників за результатами цифрового конкурсу не було визначено. Крім «Хокею» на це претендували ICTV, Новий канал, М1, СТБ, НТКУ (Перший національний) і Goldberry (канал Едуарда Прутніка).

 

Нагадаємо, телеканал «Хокей» стартував 22 січня. Його засновником і власником є хокейний клуб «Донбас» з Донецька, що належить віце-прем'єр-міністру - міністру інфраструктури Борису Колеснікову. Директором «Хокею» є Ігор Герасько. Телеканал має супутникову та ефірну цифрову ліцензії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY