detector.media
25.02.2012 11:18
Прес-секретар Путіна звинуватив Шустера у русофобії
Через обкладинку журналу Time
У Росії – власний медійний скандал через обкладинку Time зі зменшеним зображенням російського прем`єра Володимира Путіна. Нагадаємо, в копіюванні саме цієї ідеї окремі користувачі Facebook напередодні запідозрили редакцію «Корреспондента». В той же час самі журналісти назвали такі асоціації збігом.

Щодо Time, то прес-секретар пана Путіна Дмитро Пєсков звинуватив автора винесеного на обкладинку матеріалу Саймона Шустера у «русофобії» та «путінофобії», повідомляє Lenta.Ru.
 
 
 
 
Концепція європейського випуску Time апелює до  науково-фантастичного фільму 1957 року «Неймовірно худнуча людина» (The Incredible Shrinking Man), головний герой якого тане на очах під впливом радіації. У заголовку на обкладинці стверджується, що «прем`єр міністр Росії неймовірно зменшується», а в поданому меншим шрифтом анонсі зазначено: «Володимир Путін стане президентом на третій термін, але його влада як ніколи раніше ослаблена. І від цього світ стає дедалі небезпечнішим місцем». 

«Можна з великою часткою впевненості сказати, що автор цих слів - великий русофоб і путінофоб. І при цьому, ця фобія застилає очі і не дає йому об'єктивно оцінювати реальність», - сказав прес-секретар Володимира Путіна у коментарях «Коммерсантъ FM». Також пан Пєсков пообіцяв продовжувати проводити «роз`яснювальні роботи» щодо Путіна.
 
 

Щодо ідеї «Корреспондента», то, як розповів головний редактор видання Віталій Сич, задум полягав у тому, щоб «показати, що Янукович самотній і втратив довіру людей». Журналіст додав, що автором тексту виступив він сам, «ідея з маленьким Януковичем, над яким тяжіє великий заголовок», належить редактору відділу політики Андрію Смирнову, а втілив цю концепцію арт-директор видання  Олексій Самоваров.

Починаючи з 2003-го року, Володимир Путін з`являється на обкладинці Time вчетверте.

«Детектор медіа»
Фото з Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY