detector.media
16.02.2012 16:02
Бондаренко підтримує кандидатуру Стеця на голову Комітету свободи слова

Народний депутат (фракція Партії регіонів) Олена Бондаренко підтримує кандидатуру Юрія Стеця на посаду голови Комітету з питань свободи слова та інформації. На її думку, він здатний налагодити конструктивну роботу в комітеті.

 

Про це пані Бондаренко сказала, коментуючи проект постанови про обрання Юрія Стеця головою Комітету з питань свободи слова та інформації, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

 

Як відомо, Олена Бондаренк є першим заступником голови, а Юрій Стець - секретарем цього парламентського комітету.

 

«Те, що стосується Юрія Стеця, ми вже п'ятий рік працюємо разом у комітеті. І я хочу сказати, що він уміє працювати, він добре знає всі питання, якими він займається в комітеті. І ця людина завжди буде на боці журналістів, які поважають закон, які працюють чесно і з великою самовідданістю», - відзначила вона.

 

За словами пані Бондаренко, їй було приємно, що опозиція знайшла гідного кандидата на посаду голови комітету.

 

«Я вважаю, що ця людина зможе об'єднати зусилля всіх політичних сил у комітеті задля отримання результату. Він сприятиме тому, що емоційне напруження, яке панувало в комітеті, буде зведено до нуля і поступиться тим рішенням, які допоможуть журналістам, ЗМІ та будь-якому українцю, який цікавить станом справ у мас-медіа», - наголосила вона.

 

Також вона додала, що опозиція почула рекомендації представників більшості про внесення кандидатури на посаду голови Комітету з питань свободи слова та інформації замість Андрія Шевченка: «Ми раді, що позиція прислухалася до наших рекомендацій після помилки, яку допистила фракція БЮТ-Батьківщина, повторно запропонувавши кандидатуру Шевченка. Минулий тиждень показав, що до нього немає довіри у ВР як потенційного глави комітету».

 

Як писала «Детектор медіа», 9 лютого народний депутат Олесь Доній (фракція НУ-НС) зареєстрував проект постанови про обрання Юрія Стеця головою парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації. Це сталося після того, як того ж дня не набрав достатньої кількості голосів проект постанови про повторне призначення Андрія Шевченка на цю посаду.

 

Раніше, 13 січня, Верховна Рада відкликала Андрія Шевченка з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації після того, як шестеро членів комітету (представники фракцій Партії регіонів та Компартії) висловили йому недовіру.

 

За словами заступника голови Верховної Ради Миколи Томенка, в опозиції ще тривають консультації щодо кандидатури голови комітету. Він припускає, що наступного пленарного тижня (20-24 лютого) є дуже висока вірогідність того, що буде обраний голова, й існує певна вірогідність, що ним може стати Юрій Стець.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY