detector.media
13.02.2012 15:07
Допит одеського журналіста щодо білбордів Януковича не відбувся

Допит у слідчому відділі міської міліції редактора інтернет-газети «Взгляд из Одессы» Ігоря Столярова з приводу публікації про забруднені білборди президента Віктора Януковича не відбувся. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на самого журналіста.

 

За словами пана Столярова, він «з'явився на 11.00, як було написано в повістці, в міськУВС, і повідомив постовому при вході в будівлю, що його викликано повісткою на допит у кабінет №2 до слідчого капітана міліції Сергія Лисого». Черговий намагався зв'язатися із слідчим, але пан Лисий не брав трубку службового телефону.

 

«Після чого я запропонував черговому передати слідчому Лисому, що приходив на його виклик, але він був відсутній на місці у вказаний в повістці час», - повідомив пан Столяров.

 

Журналіст констатував, що «поки що не зрозумів, чому слідчий Лисий сьогодні проігнорував допит, на який сам же його викликав. Можливо, визначаються якісь нові незаконні шляхи отримання інформації: готують прослуховування телефонів, інтернет-повідомлень тощо».

 

Ігор Столяров припустив, що його допит не відбувся, оскільки низка регіональних і всеукраїнських ЗМІ жваво відреагували на спробу тиску правоохоронців на нього особисто і на інтернет-газету. «Я їм за це вдячний», - відзначив він.

 

«Також я вдячний Незалежній медіа-профспілці України за підтримку. Тільки разом ми можемо захиститися від беззаконня», - йдеться в публікації «Взгляда из Одессы».

 

Ігоря Столярова викликали на допит у межах розслідування кримінальної справи за ознаками ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України у зв'язку із забрудненням в Одесі дев'яти білбордів з новорічним привітанням президента Віктора Януковича.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», раніше у Личаківському райвідділку міліції Львова допитали журналіста інтернет-видання Gazeta.ua Євгена Борісова - в межах розслідування кримінальної справи про пошкодження у Львові білборду з привітанням Віктора Януковича. За словами журналіста, розмова тривала близько чотирьох годин і почалася із фрази: «Чи знаєш ти, як у міліції катують людей?"». Головне управління МВС Львівської області тиск на журналіста заперечує.

 

Також на розмову до міліції запрошували ще одного позаштатника Gazeta.ua - Віктора Гомоля - у межах розслідування кримінальної справи про пошкодження білборда президента в Костополі Рівненської області.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY