detector.media
12.10.2011 16:44
У переможців цифрового конкурсу змінюються власники та керівництво (ОНОВЛЕНО)

Супутникові телеканали «Голдберрі», Star TV і «Погода ТБ», які в серпні стали переможцями цифрового конкурсу на місця в загальнонаціональному мультиплексі МХ-3, змінили власників або керівництво. Відповідні зміни до ліцензій ТОВ «Голдберрі», ТОВ «ТРК "Нові комунікації"» (Star TV) і ТОВ «Погода ТБ» внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 12 жовтня.

 

Власником «Голдберрі» замість компанії «Капіталінвест», яку пов'язують з народним депутатом Едуардом Прутніком, та Олександра Ільяшенка і Наталії Радіонової стало ТОВ «Астра фінанс».

 

Директором каналу стала Марина Лукашенко, а до редакційної ради, крім неї, увійшов Олександр Турченко. Також змінилися юридична і фактична адреси «Голдберрі»: з площі Спортивної, 3 на вул. Червонопрапорну, 28-а в Києві.

 

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, ТОВ «Австра фінанс» було створене 9 червня 2011 року, знаходиться воно за адресою вул. Червонопрапорна, 28-а в Києві, його директором є Олександр Турченко. Між іншим, за цією ж адресою (вул. Червонопрапорна, 28-а), за даними держреєстру, зареєстровані два інші переможці цифрового конкурсу - новачки ТОВ «Корона санрайс» та ТОВ «Аспера 2011». Ці компанії мають зв'язок з телеканалом ТОНІС, кінцевим власником якого, за даними розслідування сайту «Наші гроші», можуть бути Олександр Янукович та Сергій Арбузов.

 

У каналу Star TV змінився директор і редакційна рада. Замість Юрія Лященка керівником каналу став Кирил Шаперенков, а до нової редакційної ради, крім пана Шаперенкова, увійшли Олександра Федотова, Дмитро Рядков і Анатолій Стройко (директор з розвитку Star TV і «Погоди ТБ»).

 

У каналу «Погода ТБ» змінився лише склад редакційної ради, до якої тепер входять Олександра Федотова, Кирил Шаперенков, Олеся Кисель (директор «Погоди ТБ») і Олеся Сукало (шеф-редактор «Погоди ТБ»).

 

Власником «Погоди ТБ» залишається ТОВ «Простір ТБ», власником Star TV - ТОВ «Про радіо». Керівником обох цих компаній, за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, є Кирил Шаперенков.

 

Власниками «Погоди ТБ» і Star TV раніше були Юрій та Наталія Лященки. За даними джерел «Детектор медіа», восени 2010 року вони продали свої канали так званій «групі юристів Андрія Портнова», а неофіційним куратором медіаактивів вважають народного депутата Валерія Писаренка. Примітно, що Кирил Шаперенков і Олександра Федотова, які нині увійшли до керівних органів телеканалів, є юристами та друзями Валерія Писаренка в соціальній мережі Facebook.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY