detector.media
31.08.2011 13:08
Кіпрська компанія стала власником 70% UBR

Кіпрська компанія Multimedia Ltd. стала власником 70% ТОВ «ЄС Продакшен груп» (телеканал UBR), які раніше належали Юрію Каплуненку. Про це стало відомо під час переоформлення ліцензії ТОВ «ЄС Продакшен груп» у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення 31 серпня.

 

Власником 30% компанії залишився Олександр Юраков.

 

Повна назва кіпрського співвласника UBR - Акціонерна компанія з обмеженою відповідальністю «ЄК Мультімедіа Контент Лімітед» (EK Multimedia Content Limited).

 

Як писала «Детектор медіа», 30 серпня були офіційно оформлені зміни у складі засновників каналу UBR. У ТОВ «ЄС Продакшен групп», яке є власником каналу, зайшов новий учасник - кіпрська компанія Multimedia Ltd. На каналі нового власника називають стратегічним інвестором. Ім'я бенефіціара компанії на UBR не повідомили, розмір проданої Multimedia Ltd. частки - також.

  

Раніше «Детектор медіа» писала про те, що UBR продали іноземному інвестору. Під час презентації на цифровому конкурсі в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення 15 серпня представниця UBR підтвердила продаж і уточнила, що Юрій Каплуненко, основний власник і керівник групи, продав свою частку.

 

За припущеннями гендиректора ТВі Миколи Княжицького, продаж є формальністю, покликаною убезпечитися від звинувачень у зловживанні: «Казки про те, що ніби-то цю компанію продали невідомо кому виглядають дешевим піаром, покликаним покрити корупцію» (Юрій Каплуненко - чоловік першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко).

 

За результатами цифрового конкурсу UBR переміг в 11 обласних центрах: Києві, Львові, Харкові, Вінниці, Сімферополі, Полтаві, Рівному, Тернополі, Хмельницькому, Черкасах, Чернігові. Однак 25 серпня UBR заявив, що відмовляється від частот у регіональних мультиплексах - щоб не шкодити своєму іміджу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY