detector.media
Тетяна Веремчук
19.08.2011 12:01
«1+1» з інтонацією відвертості
«1+1» з інтонацією відвертості
Новий сезон на «Плюсах»: багато реаліті, нові серіали і перші кроки у кіновиробництві

Цієї осені канал «1+1» не відмовиться від настанов попереднього року й надалі   акцентуватиме увагу на реаліті, а також на інформаційному мовленні. Трендом сезону, що наближається, стане і кіновиробництво - від співпродюсування прокатного кіно до адаптації нашумілих форматів зарубіжних серіалів.

 

А лави виробничого авангарду «Плюсів» поповнилися двома новими продюсерськими групами.

 

Канал «1+1», який вважає себе зачинателем жанру реаліті в Україні, у новому сезоні не відступає від «інтонації відвертості» і пропонує глядачеві щонайменше сім реаліті-проектів, трійка з яких продовжується ще з попередніх сезонів: «Від пацанки до панянки-2», «Пекельна кухня-2», «Міняю жінку-4»: «Ми фактично започаткували в Україні реаліті-шоу, і ми раді, що він став на сьогодні модним трендом, інтонація відвертості, яку ми запропонували глядачам знайшла свій позитивний відгук. Життя ми показуємо у його повній красі, і виявляється, що воно може бути багатогранним і різнокольоровим», - говорить генеральний директор групи «1+1» Олександр Ткаченко.

 

Новинкою сезону стане реаліті-makeover за участі різних зірок, зокрема Руслани Писанки, «Краса по-українськи». За задумом, шість зірок поїдуть у найвіддаленіші куточки України та знайдуть найкрасивіших Українок із селищ і містечок, яких потім поселять у тренувальний табір, а згодом відправлять до великого міста. Ціль проекту - провести учасниць шоу шляхом «від доярки до дівчини з обкладинки». Ведучий проекту - Юрій Горбунов.

 

Сімку заявлених проектів замикають шоу «Чотири весілля», «Діти на прокат» та «Холостячки». Однак на цьому конвеєр проектів власного виробництва не закінчується.  Незаперечним доказом цього є те, що до творчих сил «Плюсів» приєдналися дві нові продюсерські групи - Sister's Production Вікторії Забулонської та Марини Городецької і продюсерська група Олени Вікторової, керівника проекту СТБ «Холостяк». Як розповів Олександр Ткаченко у коментарях ТК, Вікторова наразі готує одну програму (однак не шоу «Холостячки»), а Забулонська займається відразу трьома проектами (їх назви поки не розголошуються).

 

Нагадаємо, на полицях реаліті-планів «1+1» - «Перше кохання», «Мама в законі», «Сімейні хованки» виробництва «Студії Пілот». За інформацією сайту останнього, пост-продакшн ігрового шоу вже завершено.

 

Серед розважальних програм акцент зберігатиметься на другому сезоні «Голосу країни» та нових випусках «Великої різниці по-українськи». Абсолютною новинкою цього блоку стане вокальне шоу «Зірки в опері»: «Ми намагаємося розвивати різножанровість, робити реаліті-шоу, талант-шоу, прояви активності у нас є практично у всіх сферах і чи не в першу чергу - в новинах», - говорить Олександр Ткаченко.

 

 

 

Щодо інформаційного мовлення, то цього року ТСН стане довшим за хронометражем, зокрема основний випуск збільшиться від 30 хвилин до 45 хвилин. А четвірку ведучих новин поповнить Соломія Вітвицька, яка вестиме переформатований денний блок (о 17:00) під назвою «ТСН. Особливе».

 

Як розповіла «Детектор медіа» Соломія Вітвицька, автором ідеї цього випуску ТСН є його теперішній керівник Тетяна Пушнова: «Це її ідея. Вона була сценаристом пілотної програми». За словами Вітвицької, у «ТСН. Особливе» подаватиме новини широкої тематики, окрім «негативних емоцій»: «Це цікавитиме будь-яку людину незалежно від віку, від статті, як чоловіків, так і жінок. Дуже динамічна картинка, жвавий монтаж, на ньому великий акцент, відео смачне, сочне, красиве. Розвиватися ми будемо в ефірі, тому що дуже короткі терміни до підготовки», - говорить ведуча.

 

«ТСН. Особливе» передбачає розмови з політиками, віп-персонами, з людьми, які часто з'являються на публіці: «Ми намагаємося затягнути їх в незвичні умови, щоб вони розкрилися по-людськи», - додає Тетяна Пушнова. За її словами, хронометраж нового випуску замість звичних 15 хвилин денного ТСН, складатиме відтепер 20 хвилин.

 

Нагадаємо, екс-ведучий денного ТСН Віталій Гайдукевич наприкінці липня перейшов з «1+1» на канал ТВі. Лідія Таран, Наталія Мосейчук, Юлія Бориско та Алла Мазур лишаються ведучими інших випусків ТСН.

 

Без особливих змін лишається і публіцистичний блок «1+1» Його і надалі наповнюватимуть програми, що стартували минулої осені, - «Гроші» та «Особиста справа». Як запевняє генеральний директор, після зміни сітки мовлення частка цих проектів збільшилася до 14%.

 

 

 

У списку кіноконтенту нового сезону значитимуться два російських серіали - «Вісімдесяті» та «Щоденник доктора Зайцевої», а також «Інтерни». Крім того, за словами пана Ткаченка, канал планує займатися не тільки «імпортом кращого російського, а й експортом кращого українського». Для цього «Плюси» придбали права на формати двох знакових серіалів: одного англійського - «Безсоромні» (Shameless), який з успіхом пройшов в США на каналі Channel 4, другого польського під назвою «Ранчо». І вже приступили до їхнього виробництва.

 

Як писала ТК, в основі сюжету фільму «Безсоромні» - неблагополучна сім'я Френка Галлагера, батька-одинака, у якого шестеро дітей. У той час як він проводить свої дні в алкогольному сп'янінні, його діти вчаться жити самостійно. Режисером-постановником обрано режисера «Інтернів» Максима Пежемського.

 

У центрі серіалу «Ранчо» історія молодої дівчини, яка їде з мегаполісу, щоб продати старий будинок і залишиться там назавжди. Там вона знаходить нових друзів і нове кохання.

 

Як зауважив ТК гендиректор каналу, «Безсоромні» перебувають на стадії кастингу, а «Ранчо» - на стадії збору знімальної групи. «Так що ми їх побачимо їх наступної осені».

 

Також нагадаємо, що канал «1+1» вперше виступить як продюсер  прокатного кіно - фільму «Висоцький. Дякую, що живий». Над виробництвом проекту  працювали компанії «Дирекция кино» і  Monumental Pictures. Ім'я виконавця головної ролі і досі не розголошується, серед оприлюдненого акторського складу - Оксана Акіньшина, Сергій Безруков, Іван Ургант, Андрій Панін, Сергій Шакуров.  Продюсерами фільму стали Анатолій Максимов та  Михаель Шліхт, автор сценарію - син поета та співака Микита Висоцький. У прокат картина вийде в грудні 2011 року.

 

 

 

 

Фото - Павла Довганя

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY