detector.media
25.07.2011 17:03
Одеський кінофестиваль коштував 3 млн євро

Проведення другого Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) коштувало 3 млн євро, тимчасом як торік бюджет першого фестивалю становив 15 млн гривень. Про це в інтерв'ю інтернет-виданню «Медіабізнес» повідомила президент ОМКФ Вікторія Тігіпко.

 

За її словами, державна підтримка (Міністерство культури, Одеська облдержадміністрація і мерія) становить близько 10% бюджету фестивалю. «Решту коштів ми назбирали самі - це наші генеральні спонсори і партнери. Ми сподіваємося, що з часом державна підтримка виросте і складе близько 40%, що є звичною практикою на провідних світових кінофорумах. Зараз дуже важко приділити відповідну увагу всім спонсорам, партнерам і меценатам - їх у нас понад 200, але ми всім дуже вдячні, адже всі наші партнери роблять неоціненний внесок у цей "пазл" під назвою Одеський кінофестиваль. І вважаю, що цей "пазл" склався - Другий Одеський міжнародний кінофестиваль дійсно вдався», - заявила Вікторія Тігіпко.

 

На запитання, скільки становить частка від продажу фестивальних абонементів, вона відповіла: «Це незначні кошти. Близько 1 %. Спочатку абонемент коштував 300 грн., потім ціна поступово зростала і до кінця сезону склала 1000 грн. Помножте це на 700, порівняйте з бюджетом фестивалю, і ви зрозумієте, наскільки низька частка вартості абонементів».

 

Нагадаємо, що гран-прі ОМКФ здобув фільм «Дівчисько» французького режисера Селін Шьямми.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY