detector.media
13.07.2011 11:55
Депутати просять Могильова та Пшонку розслідувати ситуацію з фальшивим «Дзеркалом тижня»

Двадцять народних депутатів від різних фракцій Верховної Ради України (Партія регіонів, БЮТ-Батьківщина, НУНС) звернулись  до генерального прокурора України та міністра внутрішніх справ з проханням з'ясувати обставини незаконного використання логотипу газети «Дзеркало тижня. Україна» та розповсюдження газети без вихідних типографічних даних.

 

Про це повідомляє Ірина Геращенко, голова нещодавно закритої Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування випадків цензури у засобах масової інформації, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, яка також підписалась під цим зверненням.

 

За її словами, підставою для звернення стала «справжня війна, оголошена популярному й авторитетному тижневику, його керівництву і всьому колективу».

 

Як увже повідомляла ТК,  25 червня невідомі розповсюджували газети з логотипом «Дзеркала тижня. Україна». Газети імітують верстку та дизайн відомого видання, але є фейками. У фальшивій газеті надруковані фото головного редактора «Дзеркала тижня. Україна» Юлії Мостової і її чоловіка Анатолія Гриценка, а також декларація про доходи Гриценка, з якої слідує, що його родина має високі статки.

 

Тепер невідомі продовжують розсилати на різні адреси листи від імені колективу редакції.

 

«Ця провокація проти газети отримала широкий резонанс в журналістських колах, обурення щодо ситуації, яка склалася, висловили багато авторитетних видань, громадських організацій, зокрема і Національна спілка журналістів України. Створюється небезпечний прецедент, коли невідомі особи від імені шанованих журналістів розсилають фальшиві листи, видають невідомого походження листівку без вихідних даних і діють абсолютно безкарно. Ми чекаємо, що правоохоронні органи з'ясують, де це друкується і ким видається» - наголосила Ірина Геращенко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY