detector.media
12.07.2011 14:45
Через скандал з News of the World корпорація Мердока подешевшала на $7 млрд

Ринкова вартість корпорації News Corp. Руперта Мердока за останні чотири дні знизилася на $7 млрд - до $41,2 млрд. Про це повідомляє Bloomberg.

 

11 липня акції корпорації на біржі Nasdaq подешевшали на 7,6% ($1,27), що є найбільшим падінням з квітня 2009 року.

 

За даними Bloomberg, інвестори занепокоєні тим, що скандал довкола News of the World вплине на інші проекти холдингу, що включає мережу телеканалів і кіностудій Fox, видання Wall Street Journal і три інші газети у Великій Британії. Хоча падіння ціни акцій не пропорційне до збитків, які спричинені закриттям News of the World.

 

Разом з тим унаслідок скандалу з News of the World британський уряд ініціював повторний перегляд заявки News Corp. на поглинання супутникової телевізійної корпорації BSkyB. Повторний розгляд в урядовій Конкурсній комісії може тривати до півроку. Таким чином угода з купівлі 61% акцій BskyB (корпорації Руперта Мердока вже належить 39% компанії) за $12,4 млрд відкладається.

 

Bloomberg відзначає, що ціна акцій BskyB впала на 2%, а загальна вартість корпорації знизилася до $19,4 млрд.

 

Як писала ТК, Руперт Мердок закрив News of the World. Останній номер таблоїда, що виходив з 1843 року, побачив світ 10 липня з рекордним накладом 4,5 млн примірників.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY