detector.media
23.06.2011 17:16
Суд зобов’язав Нацраду надати Артему Шевченку копії рішень про ліцензії «Інтера»

Суд зобов'язав Національну раду з питань телебачення і радіомовлення надати ведучому програми «Знак оклику» на каналі ТВі Артему Шевченку копії рішень, на підставі яких телеканал «Інтер» отримав ліцензії. Про це повідомляє прес-служба ТВі з посиланням на рішення Київського апеляційного адміністративного суду, який залишив без змін постанову суду першої інстанції у справі за позовом пана Шевченка до Нацради.

 

Як вже писала ТК, у вересні 2010 року Артем Шевченко звернувся до Національної ради з інформаційним запитом щодо надання копій рішень Нацради, на підставі яких телеканал «Інтер» отримував ліцензії, а також рішень про оголошення конкурсів на отримання цих ліцензій. Голова Нацради Володимир Манжосов відмовив журналісту в наданні інформації. У коментарі ТК він зазначив, що на сайті Нацради ці документи є в електронному вигляді, а для відповіді на запит Артема Шевченка треба витратити «тонну паперу»: «А для надання обсягу матеріалів, які запросив Артем, Нацраді знадобилася б вантажівка».

 

Однак на сьогодні на сайті Нацради розміщені лише рішення з листопада 2007 року, хоча телеканал «Інтер» працює з 1996 року.

 

За інформацією прес-служби ТВі, у постанові першої інстанції суд визнав протиправними дії регулятора, а саме відмову в наданні інформації на інформаційний запит, та зобов'язав Національну раду видати Артему Шевченку копії рішень про надання телеканалу «Інтер» («Українська незалежна ТВ-корпорація) або його правопопередникам ліцензій на ефірне мовлення на 391 канал у 24 областях України, копії рішень про оголошення конкурсів, у яких «Інтер» визнавався переможцем і на підставі яких видавалися ліцензії на ефірне мовлення, та копії рішень про переоформлення ліцензій на ефірне мовлення каналу. Також суд присудив з Державного бюджету України на користь Шевченка сплатити судові витрати у розмірі 1,70 грн.

 

«Цим рішенням юридично встановлено факт протиправних дій Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Це підтверджує те, про що наш канал ТВі постійно говорить: державний регулятор заангажований владою, зокрема головою СБУ Валерієм Хорошковським, власником медіагрупи "Інтер", який має неприпустимий для демократичної країни конфлікт інтересів керівника спецслужби та медіа магната, і не дає розвиватися незалежним від влади телевізійним каналам», - прокоментував рішення суду Артем Шевченко.

 

ТК звернулася до голови Нацради Володимира Манжосова з проханням прокоментувати рішення суду та повідомити, чи планує Нацрада подавати касаційну скаргу. Однак пан Манжосов рішення суду ще не бачив і пообіцяв ТК прокоментувати завтра, якщо рішення до нього надійде.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY