detector.media
17.06.2011 17:21
Микола Томенко: Перший національний скоро переведуть на іноземну мову

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко прогнозує, що скоро Перший національний телеканал переведуть на іноземну мову. Такі висновки він робить з того, що працівників Першого керівництво, яке не знає української, просить писати російською. Про це він заявив 17 червня з трибуни Верховної Ради, коментуючи звіт парламентської тимчасової слідчої комісії з питань цензури.

 

«Я просив би комітет спеціально розглянути питання, як працюють у нас державні Перший національний і Національна радіокомпанія, бо мені вже розповідають такі легенди, що в нас там же ж багато зараз громадян інших держав керують, що вже на Першому національному просять писати російською, бо вони російську з помилками знають, а українську зовсім не знають. Ми скоро вже Перший національний переведемо на іноземну мову, бо іноземців попрацевлаштовували, які не читають ні українською, ні російською», - сказав віце-спікер.

 

Також він згадав про звернення працівників Луганської ОДТРК, які просять владу звільнити генпродюсера-росіянина. «Громадянин Росії приїхав в Луганську область, міст не знає, як називаються в Луганській області, керує обласною телерадіокомпанією», - заявив Микола Томенко.

 

«Що в нас в Україні немає людей, які можуть керувати обласними телерадіокомпаніями?», - резюмував він.

 

Раніше Микола Томенко заявляв про те, що ток-шоу Дмитра Нагієва на телеканалі «Інтер» адмініструється з Москви.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY