detector.media
17.06.2011 16:08
Ганна Герман привітала Наталію Лигачову з нагородою

Радник Президента України Ганна Герман привітала шеф-редактора «Детектор медіа» Наталію Лигачову з отриманням премії «Вільна преса Східної Європи».

 

Розмова відбулася телефоном, якраз коли Наталія Лигачова сідала у літак, щоб повернутися до Києва після церемонії нагородження, що проходила у Нобелівському інституті в Осло (Норвегія).

 

Ганна Герман зазначила, що Наталія Лигачова справді заслужила таку високу нагороду та побажала Наталії Лигачовій успіхів у відстоюванні прав і свобод журналістів в Україні.

 

Нагадаємо, шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова стала лауреатом премії «Вільна преса Східної Європи», яка вручається журналістам і мас-медіа Росії, Білорусі, України, Азербайджану і Вірменії. Окрім Наталії Лигачової премії отримали журналісти Наталія Іванишина з газети «Усть-илимская правда» (Усть-Ілимськ, Іркутська область, Росія), Марина Коктиш із газети «Народная воля» (Мінськ, Білорусь) і Замін Хаджи з Баку (Азербайджан), а також тижневик «Черновик» із Махачкали (Республіка Дагестан, Росія) і новинний інтернет-портал A1+ з Єревана (Вірменія).

 

Церемонія нагородження відбулася 15 червня в Нобелівському інституті в Осло (Норвегія).

 

Премія імені Герда Буцеріуса «Вільна преса Східної Європи» вручається щорічно, починаючи з 2000 року, журналістам та засобам масової інформації за їхню якість, професіоналізм і громадянську мужність. Премія спрямована на заохочення тих журналістів, які, незважаючи на офіційний тиск та економічні труднощі, кидають виклик цензурі у всіх її виявах, у тому числі й самоцензурі. З 2004 року премію вручає німецький фонд «Час» імені Ебелін і Герда Буцеріуса (Zeit-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius) у співпраці з норвезьким фондом «Свобода слова» (Institusjonen Fritt Ord).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY