detector.media
30.05.2011 13:01
Плаксюк призупинив ліквідацію української редакції іномовлення НРКУ

Голова Державного комітету телебачення та радіомовлення Юрій Плаксюк призупинив реорганізацію української редакції Всесвітньої служби радіомовлення України (ВСРУ). Відповідний наказ він підписав 30 травня, про що повідомив у коментарі «Детектор медіа».

 

На думку пана Плаксюка, рішення колегії Держкомтелерадіо про оптимізацію роботи Національної радіокомпанії України (НРКУ) спотворене. Нагадаємо, на це рішення посилався генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов, ліквідовуючи українську редакцію іномовлення.

 

«Тарас Аврахов мав виписати порядок ліквідації, погодити його з комітетом, а потім проводити реорганізацію. Він цього порядку не дотримався», - сказав Юрій Плаксюк.

 

Він зазначив, що буде створена комісія, яка дослідить правомірність рішення про ліквідацію української редакції ВСРУ.

 

«Тому не вважайте це (ліквідацію української редакції. - ТК) політикою держави в іномовленні. Хоча всі ми розуміємо, що це радіо (ВСРУ. - ТК) мовило в пустоту і його слухали одиниці», - додав пан Плаксюк.

 

Нагадаємо, 25 травня згідно з наказом про оптимізацію роботи НРКУ українська редакція ВСРУ припинила мовлення на зарубіжні країни. Натомість у рамках Дирекції інформаційного мовлення НРКУ створена редакція мовлення на закордон, яку очолив Михайло Білецький.

 

Світовий конгрес українців попросив українську владу скасувати рішення про припинення мовлення української редакції ВСРУ, яка є важливим джерелом інформації для діаспори. Відповідний лист конгрес надіслав 26 травня президенту Вікторові Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, голові Верховної Ради Володимиру Литвину, голові Держкомтелерадіо Юрію Плаксюку.

 

Раніше ТК повідомляла про наміри НРКУ ліквідувати українську редакцію ВСРУ. На думку генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, ця редакція «дублює функції трьох програм Українського радіо». Водночас мовлення румунської, англійської та німецької редакції збережене.

 

Нагадаємо, з початку року ВСРУ припинила ефірне мовлення за браком коштів та залишилася тільки в інтернеті і на супутнику. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY