detector.media
21.04.2011 11:19
Захур хоче продати Kyiv Post, якщо газета до вересня не вийде на самоокупність

Власник Kyiv Post Мохаммад Захур готовий продати газету за $2,4 млн. Про це він повідомив у коментарі газеті «Коммерсантъ».

 

За його словами, на сьогодні Kyiv Post є збитковим виданням. «Я бізнесмен, а не політик. Цей бізнес приносить мені не політичні дивіденди, а щомісячний збиток у $80 тисяч. Ми поки що субсидуємо Kyiv Post, але так не може тривати вічно», - зазначив пан Захур.

 

Вартість газети у $2,4 млн він оцінив, виходячи із суми, яку він сплатив, коли купував Kyiv Post у 2009 році, та вкладених у неї коштів.

 

«Я запропонував редакції до 1 вересня надати мені бізнес-план щодо подальшого розвитку чи викупити видання. Якщо до того часу газета стане прибутковою, тоді до питання продажу ми не повернемось, якщо ні, то будемо шукати покупців», - додав він.

 

Нагадаємо, 20 квітня на зустрічі між Мохаммадом Захуром та колективом видання було оголошено про створення редакційної ради Kyiv Post (editorial board), до якої увійдуть Браян Боннер (екс-головний редактор), а також Роман Олеарчик, Катя Горчинська (нині - заступники головного редактора) та Джеймс Марсон (редактор рубрики «Бізнес»), яка тимчасово керуватиме виданням. «Це тимчасове рішення дозволить нам повернутися до роботи і, в той же час, продовжувати узгоджувати в деталях більш довгострокове рішення та контракти», - зазначено в спільній заяві Мохаммада Захура і Kyiv Post.

 

Раніше, 15 квітня, редакція газети Kyiv Post заявила про початок страйку на знак протесту проти цензури з боку видавця, який намагався заборонити публікацію інтерв'ю з міністром сільського господарства Миколою Присяжнюком. Одна з вимог страйку - поновити на посаді головного редактора газети Kyiv Post Браяна Боннера. Сам Микола Присяжнюк заявив, що задоволений своїм інтерв'ю. Він наголосив, що не має жодного відношення до конфліктів усередині редакції.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY