detector.media
07.04.2011 15:06
Законопроект про музичні квоти на радіо доопрацюють
Комітет свободи слова збирає пропозиції щодо участі в робочій групі

Члени Комітету з питань свободи слова та інформації на засіданні 6 квітня вирішили створити робочу групу з підготовки до другого читання проекту № 6342 про відміну 50%-ї квоти на україномовний продукт у радіоефірі.

 

Нагадаємо, нещодавно ідею створення такої робочої групи висловили член комітету Олена Бондаренко і українські співаки.

 

6 квітня було вирішено створити робочу групу із членів комітету, юристів і фахівців галузі. Керівником групи обрано Олену Бондаренко.

 

Усі, хто бажає долучитися до роботи над проектом, протягом семи днів мають повідомити про це секретаріат комітету.

 

Нагадаємо, законопроект № 6342 (повна назва - «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення)») прийнятий у першому читанні, його автором є народний депутат Олена Бондаренко.

 

Він викликав великі дискусії у суспільстві.

 

Зокрема, українські громадські організації закликали Верховну Раду не ухвалювати закону про скасування квот на національний музичний продукт до проведення ґрунтовного громадського обговорення. Відповідне відкрите звернення до голови Верховної Ради Володимира Литвина і голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка зробили учасники громадської кампанії «Новий громадянин», зокрема Інститут медіа права, «Демократичні ініціативи», «Остання барикада», фундація «Суспільність», ГО «Центр UA» - загалом 26 організацій.

 

На думку експертів, ухвалення закону у другому читанні без істотних адекватних змін «призведе до втрати усіма гілками влади в Україні контролю не лише за низкою галузей індустрії культури, ростом у державі безробіття серед працівників культури, але й за станом інформаційно-культурного простору».

 

В іншому законопроекті - № 8095 - народні депутати Віктор Уколов, Олена Бондаренко, Юрій Стець, Андрій Шевченко та Олександр Абдуллін запропонували звільнити від оподаткування і збору за користування радіочастотним ресурсом радіокомпанії, які мовлять державною мовою.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY