detector.media
06.04.2011 10:28
Президент зробив Ганну Герман радником із гуманітарних питань. Прес-службою АП керуватиме Дарка Чепак

5 квітня президент Віктор Янукович скротив кількість керівників в Адміністрації президента. Натомість, відповідно до указу №352/2011, в адміністрації вводиться інститут радників - керівників головних управлінь, кількість яких збільшується з 11-ти до 15-ти.

 

Основні зміни торкнулися заступників глави адміністрації. З дев'яти вирішено залишити трьох, у тому числі одного першого. На своїх посадах залишилися перший заступник глави АП Ірина Акімова, заступник - керівник головного управління з питань регіональної і кадрової політики Станіслав Скубашевський і заступник-керівник головного управління документального забезпечення Олег Рафальський.

 

Одним із переведених у радники заступників, чиї повноваження в АП все ж зменшаться, виявилася Ганна Герман. Раніше в її підпорядкуванні перебувало чотири структури: головне управління з питань комунікацій, прес-служба президента, управління з підготовки виступів президента і головне управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань. Відповідно до указу президента №364/2011, вона стала радником президента - керівником головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань АП.

 

Керувати прес-службою тепер буде прес-секретар президента. Нагадаємо, 17 березня 2011 року прес-секретарем Януковича стала Дарка Чепак.

 

В АП також створено нові управління, серед яких головне управління з доступу до публічної інформації. Ним керуватиме Денис Іванеску, а куратором буде Олег Рафальський.

 

Радники в результаті реформи не втратять статус, який вони мали на посадах заступників глави АП. Згідно з президентським законопроектом «Про державну службу», внесеним до парламенту 25 березня, радники глави держави прирівнюються до вищої групи чиновників.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY