detector.media
Богдан Кутєпов
12.03.2011 20:33
Чи загрожує Олесю Бузині звільнення через бійку в ефірі?
Чи загрожує Олесю Бузині звільнення через бійку в ефірі?
Згідно із внутрішніми інструкціями газети «Сегодня», Бузина мав би піти вслід за Чаленком. Але газета вже опублікувала його виклик Кисельову...

Згідно із внутрішніми інструкціями газети «Сегодня», Олесеві Бузині загрожує звільнення з посади спеціального кореспондента через брутальну бійку в прямому ефірі. Щоправда, поки що сам Бузина на сайті газети «Сегодня» вимагає вибачень від Євгенія Кисельова.

 

Учора, 11 березня, в прямому ефірі «Великої політики» стався серйозний інцидент за участі співробітника «Сегодня» - спецкора Олеся Бузини. Після суперечки з художником Поярковим Бузина накинувся на нього з кулаками й вигуками: «Сволото, ти брешеш! Я тобі яйця відірву». У студії розпочалася бійка, ведучий Євгеній Кисельов кілька разів марно намагався вгамувати кулачників. Коли втрутилась охорона, емоції на якийсь час ущухли. Втім, згодом Бузина знову скочив до Пояркова і збив із нього капелюха. Ведучий вимушено оголосив рекламну паузу.

 

 

 

 

Офіційна посада Олеся Бузини - спеціальний кореспондент газети «Сегодня».

 

 

 

 

 

Сьогодні редакція «Детектор медіа» зі своїх джерел отримала копію офіційного документу за підписом гендиректора ЗАТ «Сегодня мультимедіа» Гільєрмо Шмітта. Це «Принципи редакційної політики», обов'язкові для всіх співробітників, і всі вони були зобов'язані підписатися під ними.

 

 

 

За інформацією  джерел ТК, цей документ з'явився, зокрема, внаслідок скандального випадку з екс-журналістом «Сегодня» Олександром Чаленком, який в ефірі програми «Велика політика з Євгенієм Кисельовим» на «Інтері» вступив у словесну суперечку із Ганною Герман. Тоді вони перейшли на «ти» й обмінялися різкими висловлюваннями. А Чаленко порівняв діяльність Герман у Партії регіонів із «бандерівським підпіллям».

 

 

 

 

Коли головний редактор Ігор Гужва попросив підписати документ Чаленка, той відмовився. Саме через це, за неофіційною інформацією, на Чаленка почався тиск, і він був змушений звільнитися з газети «Сегодня». Нині, як відомо, Олександр Чаленко працює на сайті «Обозреватель».  Коли сьогодні редакція ТК знову поцікавилась у журналіста про справжні причини звільнення, Олександр Чаленко досить відверто натякнув: «Я знаю відповідь на ваше запитання, та мені важко на нього відповісти. Просто ми розійшлися з газетою "Сьогодні" з формулюванням "за згодою сторін". При цьому я був змушений взяти на себе певні зобов'язання - тримати язик за зубами. Єдине, в чому можу запевнити, - я би зроду не підписав тих інструкцій навіть під загрозою звільнення, бо вважаю їх цензурою, маячнею і самодурством».

 

 

 

 

Процитуємо кілька пунктів із отриманої ТК копії  «Принципів редакційної політики» ЗАТ «Сегодня мультимедіа», імовірно, порушених Олесем Бузиною: «Учавствуя в телепередачах, ... работники редакции должны помнить, что они представляют не только себя, но и издание. Следовательно, они не имеют право вести себя брутально... а также допускать заявления, которые могут нанести ущерб имиджу издания... При активности в публичной сфере... следует избегать... оскорблений, ... призывов... к насилию...».

 

Навіть попри те, що Сергій Поярков відверто провокував Бузину, той очевидно повів себе брутально і вдався до насилля, двічі ініціювавши бійку та лаючись у прямому ефірі. А отже, якщо редакція «Сегодня» буде послідовною, Бузині загрожує звільнення чи бодай якісь санкції.

 

На прохання «Детектор медіа» цю ситуацію прокоментував головний редактор «Сегодня» Ігор Гужва:

 

- Бузина узгоджує з вами свої походи у «Велику політику»?

- Він просто узгоджує те, що він бере участь у таких телешоу.

- У ваших «Принципах редакційної політики» вказано, що журналіст не має права поводитися брутально під час участі в таких шоу... Ви згодні, що Бузина поводив себе брутально в ефірі?

- Безумовно, ми на цей випадок звернемо увагу... Ми розберемось, наскільки його реакція була спровокована, наскільки він адекватно реагував - і вирішимо.

 

 

 

 

Та поки в редакції лише розбираються, сайт Segodnya.ua  вже опублікував заяву Олеся Бузини, який називає Пояркова маріонеткою Євгенія Кисельова, а від самого телеведучого вимагає публічних вибачень. За словами Бузини, шоу було сфабрикованим, а «Поярков - папуга Кисельова, з яким розплачуються грошима, натурою чи ефіром».

 

 

 

 

 

 

Фото Яни Новосьолової, livejournal.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY