detector.media
02.03.2011 10:42
Володимир Ландік вважає, що Олена Бондаренко не чинила тиск на журналістів СТБ
Регіонал Ландік переконаний, що висловлення власної думки Оленою Бондаренко не є втручанням в редакційну політику

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік вважає, що його колега по фракції та по парламентському комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко не чинила тиск на журналістів телеканалу СТБ. Про це він сказав в ефірі телеканалу ТВі 1 березня. «З листування я зрозумів, що там просто один одному висловлював свою думку, і висловлені думки не є гарним примиренням. Особисті образи на когось не означають, що Олена Бондаренко може зняти чийсь репортаж. Вона що, власник каналу чи продюсер? Я думаю, якщо б вони хотіли, могли б і послати, просто посварилися... Але, якщо ви маєте свою громадянську позицію, ви показуйте, на здоров'я, за це ніхто не судить, і кримінальної відповідальності за це немає», - вважає він.

 

Нагадаємо, з джерел на каналі «Детектор медіа» стало відомо, що приводом для зняття сюжету 25 лютого з випуску новин о 18-й годині став дзвінок нардепа-регіонала Олени Бондаренко. Прес-служба Партії регіонів оприлюднила заяву, в якій звинуватила «один із загальнонаціональних каналів під умовною назвою "С ... Б"» у провокації та інсценуванні подій, які дискредитують владу. Журналісти каналу в розмові з ТК заперечили факти, викладені в заяві.

 

Згодом керівник інформаційної служби телеканалу СТБ Олексій Мустафін заперечив інформацію про те, що сюжет про обставини підготовки телепроекту «Розмова з країною» зняв з ефіру голова правління Володимир Бородянський, зауваживши, що сюжет зняв він особисто.

 

На підтримку журналістів СТБ виступив рух «Стоп цензурі!», закликавши політиків і топ-менеджмент припинити втручання в роботу ньюзруму.

 

Як писала ТК, народний депутат, секретар парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець ініціюватиме розгляд питання про втручання в редакційну політику телеканалу СТБ на найближчому засіданні комітету, яке відбудеться 2 березня. А народний депутат, лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк має намір звернутися до Тимчасової слідчої комісії з питань цензури щодо цього інциденту.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY