detector.media
28.02.2011 19:15
НТКУ пропонує переобрати виконавця на «Євробачення–2011»

Національна телекомпанія України звертається до трьох лідерів голосування національного відбору «Євробачення-2011» - Міки Ньютон, Злати Огнєвіч і Джамали - з пропозицією виступити 3 березня у прямому ефірі Першого національного у суперфіналі нацвідбору на «Євробачення». Про це ТК повідомив генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

 

Це рішення канал прийняв у відповідь на реакцію громадськості на підсумки голосування. Хоча НТКУ наголошує, що проведення національного відбору проходило «чесно і прозоро» у відповідності до міжнародних правил.

 

Під час проведення суперфіналу буде відкрита лінія SMS-голосовання. При цьому буде враховуватись тільки один голос з одного номера. Номер телефону, на який приходитимуть SMS на підтримку виконавців буде оприлюднений з початку голосування.

 

За словами Єгора Бенкендорфа, поки що не відомо, чи погодяться учасниці на пропозицію телекомпанії. Якщо ця ініціатива буде підтримана, то голосування відбудеться 3 березня з 21.30 по 23.00.

 

За інформацією джерел ТК, занепокоєння громадськості викликало нерівномірне співвідношення голосів, відданих за учасників проекту. Адже за переможницю національного відбору 2011 року Міку Ньютон було надіслано 29064 sms, при цьому тільки 1996 з них - з оригінальних телефонів. А за співачку Джамалу було надіслано 10800 sms, при цьому з різних телефонів - 6365.

 

Як уже повідомляла ТК, заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман ініціюватиме створення комісії для перевірки відбору кандидатури від України на «Євробачення-2011».

 

Тим часом начальник управління закордонного співробітництва НТКУ Вікторія Романова пояснила ТК, що в правилах Європейської мовної спілки (EBU) для міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення» існує обмеження: не більше 20-ти sms з одного номера. Але процедуру голосування та проведення національного відбору країни-учасниці обирають самостійно.

 

Нагадаємо, у фінальному відборі учасника від України на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2011» перемогла Міка Ньютон. Переможницю національного відбору визначали члени журі (45%) та глядачі шляхом СМС-голосування (45%), а також відвідувачі сайту Першого національного (10%).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY