detector.media
28.02.2011 17:25
Яценюк звернеться до слідчої комісії з питань цензури щодо інциденту із сюжетом СТБ (ОНОВЛЕНО)

Народний депутат, лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк має намір звернутися до парламентського комітету з питань свободи слова та інформації щодо інциденту зі зняттям сюжету з ефіру телеканалу СТБ 25 лютого. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуку.

 

«Звернусь до парламентського комітету з (не)свободи слова щодо сюжету на СТБ. Розумію що справи у ПР кепські, але це вже занадто! Ті, хто борються з цензурою - очолили її!», - написав Арсеній Яценюк.

 

Як повідомили ТК у прес-службі «Фронту змін», пан Яценюк звернеться також і до Тимчасової слідчої комісії з питань цензури, яку очолює народний депутат Ірина Геращенко.

 

Згодом ТК отримала копію листа Арсенія Яценюка до комітету і до ТСК.

 

Нагадаємо, з джерел на каналі «Детектор медіа» стало відомо, що приводом для зняття сюжету 25 лютого з випуску новин о 18-й годині став дзвінок нардепа-регіонала Олени Бондаренко. Прес-служба Партії регіонів також оприлюднила заяву, в якій звинуватила «один із загальнонаціональних каналів під умовною назвою "С ... Б"» в провокації та інсценуванні подій, які дискредитують владу. Журналісти каналу в розмові з ТК заперечили факти, викладені в заяві.

 

Згодом керівник інформаційної служби телеканалу СТБ Олексій Мустафін заперечив інформацію про зняття з ефіру сюжету про обставини підготовки телепроекту «Розмова з країною» головою правління каналу Володимиром Бородянським, зауваживши, що сюжет зняв він особисто.

 

На підтримку журналістів СТБ виступив рух «Стоп цензурі!», закликавши політиків і топ-менеджмент припинити втручання в роботу ньюзруму.

 

 

Народний депутат, секретар парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець ініціюватиме розгляд питання про втручання в редакційну політику телеканалу СТБ на найближчому засіданні комітету, яке відбудеться 2 березня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY