detector.media
14.02.2011 18:11
Нардепи пропонують звільнити від оподаткування україномовні радіостанції

Народні депутати пропонують звільнити від оподаткування і збору за користування радіочастотним ресурсом радіокомпанії, які мовлять державною мовою.

 

Відповідний законопроект № 8095 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо підтримки радіомовлення державною мовою)» зареєстрували 10 лютого члени Комітету з питань свободи слова та інформації Віктор Уколов, Олена Бондаренко, Юрій Стець, Андрій Шевченко та Олександр Абдуллін.

 

Законодавці пропонують звільнити на 5 років від сплати податку на прибуток та від збору за користування радіочастотним ресурсом радіоорганізації, мовлення яких на 100% здійснюється державною мовою і частка трансльованих музичних творів українською мовою становить не менше 80%. Перелік таких радіоорганізацій має визначати Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

 

Відповідно, вони пропонують доповнити Податковий кодекс статтями 154.9 і 318.3.

 

Нагадаємо, про роботу над законопроектом, який встановить пільгове оподаткування для україномовних радіостанцій повідомляла в ефірі «Великої політики з Євгеном Кисельовим» 4 лютого народний депутат Олена Бондаренко.

 

Народні обранці аргументують прийняття закону тим, що після прийняття Верховною Радою закону, який скасує квоти на національний музичний продукт в ефірі є актуальним запропонувати новий підхід для підтримки української мови в радіоефірі - заохочувальний.

 

Як писала ТК, 1 лютого парламент прийняв у першому читанні законопроект про вилучення квот на українську музику в радіоефірі, автором якого є Олена Бондаренко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY