detector.media
11.02.2011 11:31
Нардеп з Компартії просить Азарова перевірити доцільність співпраці НТКУ та Савіка Шустера

Народний депутат (фракція Комуністичної партії) Євген Царьков просить прем'єр-міністра Миколу Азарова з'ясувати доцільність співпраці Першого національного та продакшну «Савік Шустер студія» щодо виходу на каналі суспільно-політичного шоу. Про це йдеться в депутатському запиті пана Царькова, пише «Українська правда».

 

У запиті депутат наголошує, що до нього надійшли звернення громадян з проханням «не допустити співпрацю державної структури й загальнонаціонального, єдиного, офіційного телеканалу з комерційним проектом, що веде не громадянин України Савелій Шустер».

 

«У зверненнях громадян йде наголос, що ці передачі побудовані на протистоянні та розпалюванні ворожнечі в країні по різним суспільно-політичним і національним питанням, - пише пан Царьков, - Національний телевізійний  канал має мету всебічно об'єднувати Україну по обох берегах Дніпра з будь-яких питань. Навпаки, творчий шлях Савелія Шустера вказує на інший напрямок громадянина Канади та Італії».

 

За його словами, студію Савіка Шустера неодноразово зі скандалом залишали політики, а в ефірі звучала «лайка, лився постійний бруд, неправда, зіштовхувались чолами не тільки українські політики (що неминуче веде до розколу України), але й цілі держави, зокрема Росія та Україна».

 

Також депутат просить прем'єра розглянути питання щодо того, чи має право генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф «лобіювати реалізацію проекту за державні кошти».

 

Нагадаємо, в інтерв'ю «Детектор медіа» Єгор Бенкендорф розповідав, що НТКУ не витрачає «ні копійки з державного бюджету» на «Шустер live». За досягнутими домовленостями, студія Савіка Шустера отримує спонсорські кошти.

 

Спонсором «Шустер live» став медичний портал Eurolab.ua.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY