detector.media
03.02.2011 18:52
Уряд ще не створив комісію з ліквідації НЕК, тому вона продовжує роботу

Уряд ще не створив комісію з ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, тому НЕК поки продовжує свою діяльність. Про це сказав голова НЕК Василь Костицький, представляючи на засіданні 3 лютого звіт про діяльність комісії за 2010 рік.

 

Як повідомив Василь Костицький, у зв'язку з адміністративною реформою штат апарату НЕК скорочено до 50 осіб. Скорочено також посаду одного із заступників. На сьогодні в апараті комісії працює 47 чоловік.

 

У 2010 році НЕК ухвалила 112 інформаційних рішень, які мають «профілактично-просвітницький та правовий характер».

 

Зокрема, у липні 2010 року проводився вибірковий аналіз теле-, радіокомпаній, друкованих видань та інтернет-сайтів - з метою контролю за дотриманням суб'єктами інформаційного простору чинного законодавства про захист суспільної моралі.

 

«Загалом, було проаналізовано: інформаційну продукцію восьми загальнонаціональних телеканалів ("Інтер", НТН, ТРК "Ера", Перший національний, ТРК "Україна", К1, Новий канал, СТБ) та п'яти регіональних (ТК "Миколаїв", ТРК "НІС-ТВ", ТРК "Сатурн" - Миколаївська область, ТРК "Рось", ТРК "ВІККА" - Черкаська область). Загальна кількість опрацьованої відеопродукції - 252 одиниці», - зазначається у звіті.

 

Крім того, НЕК дослідила 71 друковане видання, які вміщують 2292 публікації та фотосвітлини; 12 радіостанцій («Промінь», «Мелодія», «Київ», «Народне радіо», «Ретро FM», Kiss-FM, «Європа плюс Україна», «Ностальжі», «Мюзік-радіо», NRJ, «Гала-радіо», «Хіт FM»); 33 інтернет-ресурси.

 

За результатами вибіркового аналізу найбільшу кількість порушень чинного законодавства НЕК виявила в інтернеті.

 

Члени НЕК також розглянули і ухвалили план роботи на 2011 рік.

 

Нагадаємо, президент Віктор Янукович в рамках адміністративної реформи 9 грудня видав указ, яким доручив Кабінету Міністрів ліквідувати Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY