detector.media
03.02.2011 11:15
Марія Бурмака: Вилучення квот на українську музику в радіоефірі витіснить з України Україну

Співачка Марія Бурмака, коментуючи в ефірі ТВі прийняття парламентом у першому читанні проекту закону про вилучення 50% квот на українську музику в радіоефірі, зазначила, що влада не зовсім розуміє, що робить.

 

«Цієї норми і не дотримувалися. Я в ці 50% завжди не потрапляла. Таких співаків, як я, програмні директори більшості радіостанцій ставили переважно вночі. Скасовуючи квоти, влада відкриває ящик Пандори», - зауважила Марія Бурмака.

 

За її словами, цей законопроект знаковий, він свідчить про те, що з України витісняють Україну.

 

«Масова культура є частиною ідеології. Відтепер на українських каналах не буде в достатній кількості вітчизняного продукту, не тільки україномовного. Української музики не стане менше, бо її і так було мало. Перш за все цей закон ударить по українських співаках, які конкурують з російськими поп-співаками», - пояснила Бурмака.

 

Співачка зауважила, що цей документ потребує певного роз'яснення. «Що мали на увазі, коли говорили, що закон - це нові робочі місця, нові податкові надходження, яким чином це вплине на розвиток української музики?», - запитала Марія Бурмака.

 

Нагадаємо, 1 лютого Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект № 6342 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення.

 

Як писала ТК, зареєстрований 26 квітня 2010 року законопроект пропонує вилучити із закону квоти для національного музичного продукту, а саме норму про те, що в загальному обсязі мовлення не менше 50% мають становити музичні твори українських авторів чи виконавців.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY